Fudbal Fudbal/Vesti

Raosavljević: Sa dva pojačanja imamo tim za titulu i Ligu šampiona

Izvor: http://www.novosti.rs

Skautirali smo ono što nam treba za zimu, dovešćemo najviše dva-tri igrača na određenim pozicijama, a tačno znamo koji su nam igrači letnje želje, kaže Blažo Raosavljević sportski direktor Zvezde.

Blažo Raosavljević u sredini
Blažo Raosavljević u sredini

SPORTSKI direktor Blažo Raosavljević, zajedno sa trenerom Miodragom Božovićem, bio je izuzet od navijačkih prozivki i zahteva za smenu. Dete crveno-belih deo je uprave, zna gde pripada, ali je istovremeno čovek koji je doprineo tome da Božović prihvati ponudu.

– Izbori padaju u nevreme i ja se samo nadam da neće mnogo uticati na sve nas. Jednostavno, moramo da zadržimo jedinstvo ekipe, neku harmoniju koji vlada u svlačionici ali i u celom klubu – ističe Raosavljević. – U poslednjih nekoliko meseci zaista smo stvorili sjajne odnose na transverzali predsednik i uprava – Zvezdan Terzić – ja – Božović – igrači. Verovali smo u naš rad, u tim, pravili planove za budućnost. Ovi izbori će ih sigurno poremetiti, Božovića, Terzića i mene zaustaviti u aktivnostima vezanim za unapređenje sportskog dela. U ovom času, ne znam kakva će biti moja sudbina jer sam deo uprave, niti kako će reagovati Božović.

A izjednačen je drugi najbolji start Crvene zvezde u samostalnoj Srbiji u prvih 10 kola (8 pobeda i dva remija), delićem su zasluga i Raosavljevića, koji je sa Terzićem i Božovićem imao dva paklena meseca da stvori današnji sastav.

– Kairat nam je bio ta crna mrlja. Nismo očekivali maler u žrebu, a videli ste da su ispali od Bordoa pred vratima Lige Evrope. Međutim, kad znate šta hoćete i šta vam nedostaje, kad ne odustajete pred zatvorenim vratima i kad verujete u ono što radite onda i dovedete prave igrače, napravite rezultat. A mi smo verovali. I posle Kairata i posle Niša, verujemo i posle Partizana, Jagodine… I ne osvrćemo se iza sebe, ne gledamo koliko za nama zaostaju Partizan i ostali rivali.

“Zvezda je sve”, ističe Raosavljević i nastavlja sa aktivnostima vezanim za naredne zimski i letnji prelazni rok.

– Ma, mi radimo kao da ćemo ostati sto godina, a možemo otići i danas. Skautirali smo ono što nam treba za zimu, dovešćemo najviše dva-tri igrača na određenim pozicijama, a tačno znamo koji su nam igrači letnje želje. Ako bismo ispunili planove, ja verujem da ćemo osvojiti titulu i imati tim sposoban da uđe u Ligu šampiona. Ali, prvo da vidimo šta nosi dan, a šta noć – neće da prejudicira Raosavljević.

ORLANDIĆ TEK NA PROLEĆE

PETAR Orlandić završio je polusezonu! Najmalerozniji fudbaler Superlige polomio je kost u stopalu, mora da miruje mesec dana i gotovo izvesno će se vratiti na teren tek na proleće.

Stameni napadač je samo odigrao mečeve protiv Kairata, a zatim je stalno bio na listi povređenih. Zadobio je jak potres mozga (pauza 45 dana), zatim je povredio skočni zglob, ali na magnetnoj rezonanci nije bio ustanovljen prelom. S obzirom na to da je dugo imao otok u zglobu, ponovnim pregledom ustanovljen je i pravi razlog.

SPARTAK PUSTIO MENICU

JEDAN od računa Crvene zvezde je ponovo blokiran. Subotički Spartak je pustio menicu na 150.000 evra, odnosno za prvu ratu od transfera Srđana Plavšića. Uprkos prijateljskim odnosima dva kluba i uspešnoj saradnji, Subotičani nisu više mogli da čekaju. Njihovim stopama će i Rad (230.000), Jagodina (270.000), Novi Pazar (100.000), Sloboda (100.000)…

Prema najavama generalnog direktora Zvezdana Terzića, klub ima plan kako da do 15. oktobra isplati dug i uspešno prođe monitoring UEFA.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama