Кошарка Кошарка/Вести

Cirbes: Velika konkurencija u reketu može samo pozitivno da se odrazi na moju igru

Izvor: http://www.novosti.rs

Imaću priliku da treniram sa “peticama” koje imaju različit stil igre i to će mi sigurno pomoći. Navijao sam za Srbiju u Lilu i bio sam iznerviran kada su izgubili od Litvanije – priča centar crveno-belih.

 Lazić, Cirbes i Tompson Foto: N. Paraušić
Lazić, Cirbes i Tompson Foto: N. Paraušić

Mogao je Maik Cirbes karijeru da nastavi u svojoj domovini, imao je ponudu minhenskog Bajerna na kraju prošle sezone, ali je odlučio da ostane u Crvenoj zvezdi. Pa će tako i drugu godinu zaredom nositi crveno-beli dres. Odlični centar je upoznao nove saigrače, ali nije mogao da trenira sa njima zbog povrede skočnog zgloba koju je zadobio u reprezentaciji Nemačke.

– Osećam se bolje sada, moglo bi bolje, ali i gore. Srećan sam što povreda nije teže prirode i očekujem da ću se vratiti u trenažni proces za oko dve nedelje, u zavisnosti od toga kako oporavak bude tekao – počinje priču Maik.

Od Nemca se ove godine očekuje mnogo više, pogotovo kada u timu nema Bobana Marjanovića.

– Znam da je pritisak veliki. Neću da kažem da mogu da ispunim sva očekivanja, ali mogu da obećam da ću dati sve od sebe da u tome uspem.

Sada ima veću konkurenciju, jer Zvezda na poziciji pet ima Sofoklisa Skorcanitisa i Stefana Nastića.

– Smatram da je to dobro, pogotovo za treninge. Imaću priliku da igram protiv snažnog centra koji voli da prilazi košu i da zakucava kao što je Sofo i mladog i brzog igrača koji ume da pogodi sa poludistance poput Nastića. To može samo pozitivno da se odrazi na moju igru.

Crveno-bele čeka veliki posao u svim takmičenjima, a pogotovo u Evroligi gde će igrati sa Real Madridom, Fenerbahčeom, Bajernom iz Minhena, Himkijem i Strazburom.

– Grupa je veoma teška. Znam da možda zvuči kao kliše, ali zaista moramo da idemo polako, iz utakmice u utakmicu. Bićemo fokusirani na svaki meč koji sledi i u svim tim duelima ćemo želeti pobedu.

Na konstataciju da navijači mnogo očekuju od njega i ekipe Cirbes kao iz topa odgovara:
– I ja očekujem od njih da budu uz nas i da nas podržavaju kao i do sada.

Prokomentarisao je i dešavanja na nedavno završenom Evrobasketu koji je propustio usled povrede.

– Bilo mi je veoma teško da sedim na klupi i da znam da ne mogu da utičem na igru. Bili smo veoma blizu pobeda protiv Španije i Srbije koje su fantastične ekipe. Ceo tim je bio zaista sjajan prema meni, iako nismo bili u istom hotelu, išli smo zajedno na večere i na treninge i prema meni su se ponašali kao da igram i takav tretman mi mnogo znači.

Na kraju smo ga pitali šta očekuje od kvalifikacionih trnira za Olimpijske igre.

– Znam da i Nemačka i Srbija žele da budu organizatori tih takmičenja, ali zaista ne znam ništa više, ne pričam sa ljudima iz FIBA – uz šalu je zaključio Cirbes.

NAVIJAO ZA SRBIJU
Od momenta kada je Nemačka završila učešće na EP, Maik je počeo da navija za Srbiju.
– Navijao sam za Srbiju i bio sam iznerviran kada su izgubili u polufinalu. Sigurno im je bilo veoma teško, ali je u nekim momentima nedostajalo i malo sreće, kao u meču sa Litvanijom. Ipak, sport je takav, nekad pobediš, a nekada izgubiš…

Скочи на траку са алаткама