Фудбал Фудбал/Вести

Terzić: Predlagali smo da izbori budu u decembru…

Izvor: mondo.rs

Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić upozorio je javnost da postoji mogućnost da klub ne izbori UEFA licencu i pitao: Kako je moguće da su Dinamo, BATE i Ludogorec sposobniji od Zvezde?

Generalni direktor Crvene zvezde u ostavci Zvezdan Terzić poručio je da će klub dati sve od sebe da obezbedi evropsku licencu jer je plasman u Ligu šampiona najbolji način za finansijski oporavak.

Kontrola UEFA zakazana je za 15. oktobar, samo četiri dana posle predsedničkih izbora, a lider Superlige mora da obezbedi 3,8 miliona evra kako se ne bi ponovila situacija iz 2014. godine kada je Crvena zvezda izbačena iz Evrope.

“Crvena zvezda je dužna 42 miliona evra, a u tom dugu je sadržan i iznos od 3,8 miliona koji se tiče UEFA licence. Obaveze po pitanju UEFA licence su u martu iznosile preko 11 miliona evra, veliki deo obaveza smo tokom ove godine isplatili i deo reprogramirali. Naš klub je pod posebnim monitoringom zbog uslovne kazne koju imamo od strane UEFA, tako da očekujemo redovan monitoring 15. oktobra. Sve smo to predocili na Upravnom odboru i predlozili da se izbori zbog toga održe u decembru po završetku sezone”, rekao je Terzić Tanjugu.

On je dodao da je plan bio da se deo duga reprogramira, a deo isplati kroz eskontovanje postojecih ugovora sa Makabijem i Telekomom.

“Bez obzira na zakazane izbore mi ćemo dati sve od sebe da realizujemo zacrtane planove i ispunimo obaveze za UEFA monitoring. Jedino rešenje za konacnu stabilizaciju kluba jeste stvaranje mocnog tima koji ce sledećeg leta ući u Ligu sampiona”, ističe čelnik Zvezde.

Terzić je poručio da sadašnji sastav crveno-belih ima potencijal da napravi veliki uspeh u Evropi.

“Uz malu dodatnu selekciju u januaru i u junu, imaćemo velike šanse za Ligu sampiona. Ne mogu Ludogorec, Dinamo iz Zagreba ili BATE Borisov da budu sposobniji od Crvene zvezde. Liga šampiona donosi direktnih 15 miliona evra od UEFA, plus prihodi od marketinga i uvećanja trzišne vrednosti igrača. Samo veliki sportski rezultati generišu veliki prihod, to je jedini ispravan put za Crvenu zvezdu, sve ostalo je zaluđivanje i bacanje prašine u oči”, zaključio je Terzić.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама