Košarka Košarka/Vesti

Košarkaši otputovali u Zadar

Izvor: http://kkcrvenazvezda.rs

Trener Dejan Radonjić na put u Dalmaciju poveo je kompletan sastav,  a prvi meč u dvorani „Krešimir Ćosić“ crveno-beli će imati u petak od 17 časova protiv turskog evroligaša „Darušafake“, a dan kasnije, od 18 časova sledi meč sa „Fenerbahčeom“.

Trener Dejan Radonjić pred put u Zadar rekao je, da je primarni cilj, da se ekipa u jakim proverama, što bolje spremi za start sezone:

„Idemo u Zadar da iskoristimo tri meča koja ćemo odigrati, podignemo spremnost ekipe, i da pokušamo da izađemo iz tih mečeva bolji“, kaže prvi trener crveno-belih.

Ekipa je u kompletnom sastavu otputovala u Hrvatsku, ali pojedini igrači nisu u „punom“ treningu, o čemu je tokom predstavljanja tima u „Kombank Areni“ govorio i trener Radonjić:

„Putujemo kompletni, ali situacija je ista kao i prethodnih dana. Videćemo, u zavisnosti od procene lekara i nakon par treninga, da li ćemo koristiti nekoga od igrača koji su se suočili sa problemima“.

Crveno-bele očekuju dve vrlo teške utakmice u grupi. Ekipa „Darušafake“ koja će nastupati u Evroligi ove sezone, osetno se pojačala, i u svom sastavu ima nekolicinu turskih reprezentativaca (Arslan, Preldžić, Erden, Savaš, Serhat Četin), ali i vrlo dobrih i iskusnih stranaca, koje predvodi nekadašnji igrač Reala Markus Sloter (Grendžer,Harangodi,Redži Reding, Milko Bjelica).

Ovaj tim iz Istanbula uz velika finansijska sredstva holding kompanije „Doguš“ koja je i organizator i domaćin turnira, sa klupe predvodi nekadanji trener EFES-a i Galatasaraja Oktaj Mahmuti.

Dan kasnije, u subotu, sledi duel sa gradskim rivalom „Fenerbahčeom“. I žuto-plavi su drastično promenili sastav, a trener Obradović brojne odlaske, nadomestio je angažovanjem dvojice turskih reprezentativaca iz šampiona Pinjar Karšijake, Bobija Diksona, i Bariša Heršeka, nekadašnjih košarkaša Crvene zvezde Pere Antića i Nikole Kalinića, Italijana Luiđija Datomea, nigerijskog centra Ekpe Udoa, i Grka Kostasa Slukasa. Tu su i „starosedeoci“ Bogdan Bogdanović i Jan Veseli, kao i američki plejmejker Riki Hikman.

Taj meč biće uvod u ono što sledi u takmičenju u grupi EL, gde crveno-bele očekuju još dva duela sa Fenerbahčeom.

U drugoj grupi „Zadar Doguš“ turnira, igraju Bajern, Olimpijakos i domaćin Zadar. Nakon mečeva u grupama, slede i dueli za plasman.

Satnica turnira:
Četvrtak: Darušaka Doguš – Fenerbahče (18 časova),
Zadar – Olimpijakos (20.30h)

Petak: Crvena zvezda Telekom – Darušafaka Doguš (17 časova)
Olimpijakos – Bajern Minhen (19.30h)

Subota: Crvena zvezda Telekom – Fenerbahče (18 časova)
Zadar – Bajern Minhen (20.30h)

Nedelja: Utakmica za 5.mesto (16h)
Utakmica za 3.mesto (18.30h)
Utakmica za 1.mesto (21h)

Sve utakmice sa ovog turnira prenosiće “Sportklub”.

Odmah po povratku iz Hrvatske košarkaši Crvene zvezde počinju pripreme za prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni, duel sa Mega Leksom, koji se igra 1.oktobra od 21 sat u dvorani „Pionir“.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama