Fudbal Fudbal/Vesti

ZVEZDA: Zvezdaši, spremite se za izbore!

Izvor: mondo.rs

Upravni odbor raspisao predsedničke izbore za 11. oktobar!

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda, posle višečasovnog zasedanja u utorak predveče, potvrdio je najavljeno 4. avgusta – raspisani su vanredni izbori!

Oni, međutim, neće biti na opštem nivou, već samo za predsednika kluba, funkciju koju trenutno obavlja Svetozar Mijailović.

Posle sastanka na stadionu “Rajko Mitić” okupljenim novinarima saopšteno je da će zvezdaši, sa plačenom godišnjom članarinom, neposrednim glasanjem na biračkim mestima (to će biti 5. put u istoriji) izabrati novog predsednika kluba – 11. oktobra!

Pravo glasa na izborima imaće samo članovi kluba koji su članarinu uplatili zaključno sa 4. avgustom, kada je UO doneo odluku o raspisivanju izbora.

Svima onima koji su se učlanili kasnije, a navijači su ne tako davno na svojim portalima upozoravali da je bilo “čudnih radnji”, neće biti omogućeno da glasaju.

“Promenjen je pravilnik i moći će da glasaju samo oni koji su platili članarinu do 4. avgusta, a takvih je 3,548. Stav navijača je da samo ti članovi zaista vole Zvezdu i oni će odlučivati o njenoj sudbini”, objasnio je Zvezdan Terzić, koji je potvrdio odlazak sa mesta generalnog direktora.

Podsetimo, nezadovoljni stanjem u klubu i rezultatima na startu sezone, navijači crveno-belih kraj remija sa Radničkim iz Niša na stadionu Rajko Mitić dočekali su gromoglasnim skandiranjem “Uprava napolje”.

Deo članova klupskog rukovodstva ih je poslušao, pa su narednih dana jedan za drugim ostavke podnosili Slaviša Kokeza, Ivica Tončev, Predrag Ćulibrk…, dok je generalni direktor Zvezdan Terzić odlučio da ostane u klubu do izbora novog rukovodstva. On je nedavno, tokom mini-priprema u Termama Čatež, potvrdio da nema ambiciju da nastavi sa radom u Crvenoj zvezdi posle izbora.

Očekivalo se da izbori budu raspisani na opštem nivou, ali je Upravni odbor ovog utorka saopštio da će oni biti samo predsednički i da će se održati

Za sada, nije poznato ko su kandidati. U medijima su se pominjali predsednik košarkaške sekcije crveno-belih i član UO fudbalskog kluba, Nebojša Čović, zatim doskorašnji član Upravnog odbora Ivica Tončev i predsednik Sportskog društva Crvena zvezda i, takođe, član UO FK – Petar Škundrić.

Nijedan od njih, međutim, nije zvanično predložen.

Pravo glasa na izborima imaju svi punoletni članovi FK Crvena zvezda sa aktivnom članarinom, a njih je po zvaničnoj informaciji objavljenoj na sajtu crveno-belih u ponedeljak, 14. septembra, u 17 časova bilo 5.050.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama