Vaterpolo Vaterpolo/Vesti

Vaterpolisti Zvezde na turniru u Sarajevu

Izvor: vaterpolovesti.com

Od 18. do 20. septembra u Sarajevu će se održati tradicionalni međunarodni turnir pod nazivom „Sarajevo Champions Challenge 2015.“, a kao i prethodnih godine i sada će učestvovati jedna ekipa iz Srbije. Crvena zvezda, koja je pre dve godine trijumfovala na ovom turniru, učestvovaće i sada, a puleni Riste Maljkovića igraće protiv Jadrana iz Splita, POŠK-a i Primorca iz Kotora.

Na dosadašnjim turnirima učestvovali su mnogi poznati klubovi: „Mladost“ Zagreb, „Jug“ Dubrovnik, „Primorac“ Kotor, „Jadran“ Herceg Novi, „Jadran“ Split, „Vašaš“ Budimpešta, „Špandau“ Berlin, „Crvena Zvezda“ Beograd, „Galatasaraj“ Istanbul, „Radnički“ Kragujevac, „Kinef“ St Petersburg, „Rabotnički“ Skoplje, „Kataro“ Kotor, „Vojvodina“ Novi Sad, te reprezentacije Makedonije i Slovenije. Pre godinu dana najbolji su bili vaterpolisti Radničkog, a ovaj turnir uvršten je u zvanični kalendar takmičenja LEN-e.

Ovo će biti dobra prilika da trener crveno-belih Maljković vidi na koga može da računa u narednoj sezoni, koja počinje za nešto više od nedelju dana.

Zvezdu su napustili gotovo svi igrači, a od onih koji su redovno igrali, ostali su samo Nikola Eškert i Veljko Tankosić. Pridružili su im se i vaterpolisti iz Partizana, koji su stigli na pozajmicu, kao i bivši golman Budve Kralj. Tu su naravno i Todorovski, Jović, Knežević, Kolašinac, Dimitrijević i Jovanović, koji su igrali u nekim mečevima u prošloj sezoni. Pored Maljkovića, u stručnom štabu su još Aleksandar Nikolić i Boris Popović.

Ne mogu sada ništa da kažem, mnogo je rada pred nama. Sa druge strane, ne sviđa mi se što prve utakmice igramo sa Radničkim i Vojvodinom. Ali šta je tu je – rekao je trener Zvezde za Žurnal i dodao da se još uvek ne zna ništa za bazen: –Teško pitanje…

Kako navodi Žurnal, crveno-beli treniraju na Tašmajdanu za sada, a posle će verovatno preći na Košutnjak, dok će mečeve najverovatnije igrati na Banjici.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama