SDCZ

Zorana Arunović osvojila veliki kristalni globus

Izvor: http://www.sd-crvenazvezda.net

Uzdanica Streljačkog kluba Crvena zvezda Zorana Arunović osvojila je zlato i veliki kristalni globus za pobedu vazdušnim pištoljem u finalu Svetskog kupa na olimpijskom strelištu u Minhenu.

Zorana je osvojila veliki kristalni glubus vazdušnim pištoljem sa 198,5 krugova. Završnica finala, u kome su se na prve dve pozicije smenjivale Arunovićeva i Grkinja Korakaki, bila je veoma uzbudljiva. Posle 18 dijabola mlada Korakaki, koja je svojevremeno gađala za Smederevo, imala je prednost od 0,7 krugova (180,5:179,8). Pre toga Arunvićeva nije iskoristila dva slaba hica Grkinje i u finale finala ušla je sa “minusom”. Korakaki je 19. dijabolom “ubila” 9,4 kruga, Arunovićeva 9,0 i prednost Grkinje je porasla na 1,1 krug. Poslednjom 20. dijabolom Arunovićeva je,međutim, pogodila dobrih 9,7 krugova, Grkinja 8,4 i titula je otišla u Srbiju sa 0,2 kruga prednosti!

Pre finala, koje je vredeleo 380 krugova, Arunovićeva je bila osma sa 380 krugova (po serijama 95, 97, 95, 93).

– Najvažniji cilj, osvajanje olimpijske vize nisam ispunila ove godine i šta mi je drugo preostalo nego da zlatnim medaljama popravljam utisak – našalila se Zorana Arunović posle finala.

– Ovo zlato i kristalni globus, koje, iskreno, nisam očekivala mogli su jedino da “izvuku” godinu, jer ovo je u streljaštvu isto što i gren slem turnir u tenisu. U osnovnom delu nije bilo baš najbolje, ali na sreću, dovoljno za finale gde sam ušla na osnovu više unutrašnjih centara 9:7 u odnosu na devetoplasiranu Bugarku Bonevu. U finalu sam bila vodeća do samog kraja kada sam “devetkama” pala na drugo mesto. U finalu finala u poslednjem hicu bila sam smirenija, Korakaki nije izdržala… U prvom trenutku nisam znala da sam pobedila, tek posle nekoliko sekundi kada su počeli da me fotografišu shvatila sam da sam prva – rekla je Arunovićeva.

– Zlato na Evropskim igrama, zlato na poslednjem Svetskom kupu i zlato u finalu Svetskog kupa predstavljaju, ipak, sjajan bilans sezone koja nije počela onako kako smo želele. Bilo je, na nesreću, mnogo padova i prosečnih rezultata koji nisu davali realnu sliku Zoraninih mogućnosti. Čestitam i ostalim osvajačima medalja, Andrei i Milutinu. Završni ciklus pred ovo takmičenje Zorana i Andrea su trenirale zajedno u Partizanu i želela bih da se zahvalim i treneru Doneviću na gostoprimstvu. Naše medaljaše u nedelju očekuje revijalni “Trofej šampiona” gde je prva nagrada 5.000 evra – izjavila je Jelena Arunović, trener Zorane Arunović.

Zorani Arunović je ovo treći kristalni globus u šest učešća u finalu Svetskog kupa. Prošle godine u Gabali zauzela je osmo mesto vazdušnim pištoljem. U Minhenu 2013. osvojila dva srebra i dva mala kristalna globusa i jedna je od retkih svetskih strelaca koji je u finalu Svetskog kupa bila na postolju sa oba oružja. U Vroclavu 2011. bila je četvrta vazdušnim pištoljem, u Bangoku 2012. peta vazdušnim pištoljem, u Minhenu 2010. šesta vazdušnim i 12. MK pištoljem. Plasirala se ove godine osvajanjem zlata vazdušnim pištoljem na poslednjem ovogodišnjem Svetskom kupu u Gabali.

Strelci Srbije su u finalu Svetskog kupa osvojili do sada ukupno 29 medalja – 14 zlatnih i ujedno i velikih kristalnih globusa ISSF, 11 srebnih i četiri bronzane.

Velike kristalne globuse imaju Jasna Šekarić (šest), Goran Maksimović (tri), Lidija Mihajlović, Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić, Andrija Zlatić i Zorana Arunović (po jedan).

Jasna Šekarić 10 (6-3-1)
Goran Maksimović 4 (3-1-0)
Lidija Mihajlović 3 (1-2-0)
Zorana Arunović 3 (1-2-0)
Nemanja Mirosavljev 2 (1-0-1)
Stevan Pletikosić 1 (1-0-0)
Andrija Zlatić 1 (1-0-0)
Andrea Arsović 3 (0-2-1)
Ivana Maksimović 1 (0-1-0)
Milutin Stefanović 1 (0-0-1)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama