Košarka Košarka/Vesti

Kapiten produžio ugovor

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Kapiten Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović produžio je ugovor sa crveno-belima. Iako je imao važeći ugovor na još godinu dana, Mitrović je odlučio da produži saradnju sa Zvezdom i u sezoni 2016/2017.

Krilni-centar crveno-belih iza sebe ima izvanrednu takmičarsku godinu. Nakon što je imenovan za kapitena sa samo 21 godinom, prošle sezone podigao je čak tri pehara, u Kupu Radivoja Koraća, ABA ligi i Super ligi Srbije, a sa Zvezdom je izborio i plasman u Top 16 fazu Evrolige.

U elitnom klupskom takmičenju Evrope imao je učinak od 8,6 poena i 5 skokova u proseku, dok je u ABA ligi prosečno beležio 9,9 poena i 5,9 skokova po meču. Zanimljivo je istaći da je posle Branka Lazića, Luka Mitrović drugi starosedelac koji je ovog leta produžio saradnju sa crveno-belima.

Takođe, trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić napravio je prvi rez u timu tokom priprema, pa su Ognjen Dobrić i David Miladinović prekomandovani u FMP. Đorđe Kaplanović i Nikola Čvorović nisu prošli selekciju, sa njima je sporazumno raskinut ugovor, kao i sa trojicom igrača iz Zvezdinog razvojnog tima FMP-a: Branom Đukanovićem, Radoslavom Pekovićem i Strahinjom Mićovićem.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama