Фудбал Фудбал/Омладински погон

Mlađe kategorije: Remi omladinaca, kadeti ubedljivi

Autor: CZBG, izvor: ”Sportski žurnal”.

Omladinci:

1. kolo

Crvena zvezda – Mačva 1:1 (1:0), strelci: 1:0 Pejović (40), 1:1 Lazarević (48)

A. Stanković, Mijailović, Pejović, F.Stanković, Filipović (Čitaković), Jovanović, Crnadak, Cvetković, Adžić (Tufegdžić), Đurić (Petrović), Panović (Romanić).

Igrač utakmice: Aleksandar Stanković (Crvena zvezda)

Odlaže Šapčani sa slađim delom plena, a da na golu Zvezde nije bilo golmana Stankovića u finišu utakmice, mogli su Zvezdaši ostati i bez boda. Videlo se od starta utakmica da Mačva neće biti lak rival Zvezdi, iako su crveno beli preuzeli inicijativu, a gol postigli u idealno vreme, u finišu prvog poluvremena, kada je Nikola Pejović šutirao sa preko 25 metara, lopta je malo zakačila jednog igrača Mačve i završila tik uz stativu gola nemoćnog Savića. Do kraja poluvremena Milan Panović je izlazio dva puta u situaciju jedan na jedan sa golmanom Mačve, no u oba slučaja bio je previše indolentan.

Nakon samo tri minuta igre u drugom poluvremenu, Mačva stiže do izjednačenja, Lazarević je pobegao svojim čuvarima i iz blizine matirao Stankovića. Odmah nakon izjednačenja, Zvezda preuzima inicijativu, najbolju priliku imao je Stefan Cvetković u 63. minutu, kada je sa tri metra, udarcem glavom pogodio prečku. Nisu se ni Šapčani povlačili, u dva navrata je rezervista Bojić izlazio sam pred golmana Zvezde Stankovića, ali je golman domaćina u oba slučaja sjajno odreagovao i spasio svoj tim poraza.

Kadeti:

1. kolo

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (3:0), strelci: 1:0 Galečić (8.), 2:0 Kovač (37), 3:0 Joveljić (44).

Kostić (80. Matić), Nikolić (61. Sićović), Maksić, Rakić (55. Puzić), Terzić, perić, Kovač (80. Živojinović), Vukmanović, Tomašević (61. Gačić), Galečić (80. Lazinica), Joveljić (55. Mihajlović).

Igrač utakmice: Dejan Joveljić (Zvezda).

Puleni Ognjena Koromana nadigrali su u svim elementima igre goste iz Subotice i zasluženo slavili. crveno – beli su ranim pogotkom smanjili pritisak koji nosi uloga favorita, Kovač je počeo akciju, Galečić izbegao ofsajd zamku i hladnokrvno sa osam metara matirao Dokića: nastavljali su domaćini sa napadima, ali gusta odbrana gostijuuspevala je da zaustavi pokušaje Galečića i Joveljića. pritisak cvreno-belih isplatio se u 37. minutu, sa nekoliko dodavanja iz prve izbacili su kompletnu odbranu gostiju, a lepu akciju krunisao je Kovač. Tri minute kasnije, Joveljić je silovitim udarcem sa 12 metara uzdrmao prečku. U 44. minutu , posle kornera Perića, Joveljić udarcem glavom postiže gol za 3:0.

Nastavak utakmice doneo je manje uzbuđenja, koroman je povukao glavne nosioce igre, a gosti nisu uspevali da postignu počasni pogodak. Najbolju šansu imao je Pavlović u 63. minutu, kada je pobegao Rakiću i šutirao, no lopta je završila pored gola.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама