Фудбал Фудбал/Вести

Mitchell Donald novi igrač Zvezde

Izvor: mondo.rs

FK Crvena zvezda na svom Twitter profilu saopštio da je Holanđanin Mičel Donald potpisao ugovor sa klubom. Peti stranac u Zvezdi ovog leta!

Još jedan novi igrač u Crvenoj zvezdi!

Crveno-beli su (konačno) doveli Holanđanina Mičela Donalda o kome se priča već neko vreme. Transfer je objavljen na Twitter profilu kluba iz Ljutice Bogdana.

Reč je o veznom fudbaleru, koji ima 26 godina i stiže iz ruske Mordovije, na pozajmicu do kraja jesenjeg dela sezone, uz pravo otkupa ugovora za 200.000 evra.

Ovaj 26-godišnjak je ponikao u Ajaksu, ali je za prvi tim “kopljanika” odigrao samo osam utakmica u periodu od 2007. do 2011.

U međuvremenu je proveo godinu i po dana na pozajmici u Viljemu, a po njenom isteku prešao je u Rodu, u kojoj je standardno igrao do 2014, kada je otišao u rusku Mordoviju. Tamo ga je zapazio aktuelni trener crveno-belih Miodrag Božović, dok je vodio Lokomotivu iz Moskve.

Zvezda je ovog leta dovela čak petoricu stranaca. To su: Argentinac sa hrvatskim pasošem Luis Ibanjez, Izraelac Idan Vered, Portugalac Ugo Vijera, Brazilac Bruno Matos i Holanđanin Mičel Donald.

Došli su i Zoran Rendulić (Čukarički), Srđan Plavšić (Spartak), a otkupljen je ugovor Aleksandra Kataija.

***Rendulić, Vered, Ibanjez, Jovović, Vijera su došli kao slobodni igrači.

Iz Zvezde su otišli: Darko Lazić, Darko Lazović, Miloš Bosančić, Vukan Savićević, Danijel Avramovski (pozajmica u OFK Beograd)… Moguće sada i Džošua Parker.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама