Кошарка Кошарка/Вести

Krenula Zvezda: Jović spreman, Tejić od 28.

Izvor: www.b92.net

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić obavio je u ponedeljak prvu prozivku na startu priprema za novu sezonu.

Radonjić je okupio 12 igrača koji su u obavili sve neophodne lekarske preglede i medicinska ispitivanja.

Lazić, Jović, Tejić, Rebić, Kaplanović, Čvorović, Gudurić, Apić, Davidovac, Lazarević, Dobrić i Đukanović bili su veoma raspoloženi, a pozitivnu atomsferu je dodatno podigla i poseta Zvezdinih reprezentativaca. Naime, slobodan dan pred nastavak priprema selekcije Srbije za Evropsko prvenstvo Luka Mitrović, Nemanja Dangubić i tim menadžer Nebojša Ilić iskoristili su da posete saigrače i jave se treneru Radonjiću.

„Prvu nedelju priprema iskoristićemo da igrače postepeno uvedemo u rad i u tom periodu planirano je trčanje i treninzi u sali. Stefan Jović se oporavio posle problema sa leđima koje je imao, počinje normalno da radi sa ekipom. Sa druge strane Marko Tejić zbog povrede ruke koju je zaradio na Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji biće spreman da radi sa loptom od 28. avgusta“, rekao je Radonjić.

Od sledeće nedelje sastav crveno-belih biće jači za još trojicu juniora.

„Od 17. avgusta ekipi će se prikljuičiti Boriša Simanić, Aleksa Radanov i David Miladinović, koji su dobili produženi odmor. Takođe, Sofoklis Skorcanitis u Beograd dolazi 24. avgusta i odmah će se početi rad sa timom.“

Šampion Srbije i ABA lige već je potvrdio učešće na dva veoma jaka turnira.

„U narednom periodu pokušaćemo da organizujemo još nekoliko prijateljskih utakmica, pored pripremnih turnira u Kraljevu i Zadru gde smo već potvrdili učešće u, kako bismo maksimalno spremni dočekali početak sezone i prvi takmičarski meč u ABA ligi“, zaključio je Radonjić.

Скочи на траку са алаткама