Фудбал Фудбал/Вести

Veterani FKCZ: Pozivamo sve članove UO da nastave sa radom

Izvor:

U četvrtak, 6. avgusta, održan je sastanak Sekcije veterana kluba i Saveta kluba.

Na sastanku je razmotrena trenutna situacija u FK Crvena zvezda i usvojeni su sledeći stavovi:

1. Kao dugogodišnji članovi kluba koji su posvetili deo života i veliko vreme napretku kluba izražavamo zabrinutost trenutnim stanjem koje odlikuju nepotrebni pritisci na rad kluba u momentu kada su raspisani opšti izbori u klubu.

2. UO FK Crvena zvezda je ispravno postupio raspisivanjem opštih izbora u kratkom vremenskom roku kako bi se presekli svi oblici pritisaka na klub, upravu i igrače i kako bi se problemi kluba rešavali u okviru zakona, statuta i sportskih propisa, mada smatramo da je bilo bolje da su izbori raspisani po završetku takmičarske sezone.

3. Pozivamo sve pristalice, simaptizere i navijače kluba da svojim angažovanjem, dolaskom na stadion i podrškom ekipi pomognu da se uspostave uslovi za normalno takmičenje i da se život u klubu odvija na zakonit način do raspisanih izbora.

4. Mnogi naši simaptizeri razočarani su što je Crvena zvezda proteklih godina izgubila dosta od svoje tradicije i svojih vrednosti. Međutim, ovim pozivom želimo da okupimo sve one koji žele da se Crvena zvezda vrati svojim korenima. Crvena zvezda mora hitno da uspostavi sekcije članova širom zemlje ali i u inostranstvu, da okupi ljude svih profesija, da se ponovo bliže poveže sa Univerzitetom u Beogradu iz čijeg kluba je nekada i nastala. U Zvezdi članovi, pristalice i navijači
nikada se nisu delili već su jedinstveno radili u korist kluba bilo da su sa zapadne, istočne, južne ili severne tribine.

5. Pozivamo članove Upravnog odbora kluba da nastave da rade do izbora u korist Kluba kao i članove koji su podneli ostavke da završe svoje započete poslove i zadatke. Pozivamo sve sportske i državne organe da prate rad kluba i pomognu da se on odvija na osnovama sportskih pravila i na zakonit način.

6. Savet i Sekcija veterana osuđuju pokušaje pritiska na klub koji nikada nisu bili deo Zvezdine tradicije. Ukoliko se sa takvom praksom nastavi nestaće ono najvrednije što je Zvezda do sada postigla, završiće se jedna slavna istorija zasnovana na jedinstvu hiljada ljudi, a mi ćemo biti prinuđeni da se javno distanciramo od kluba zato što on više neće biti ono u šta smo ugradili godine rada i truda.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама