Фудбал Фудбал/Вести

Terzić na oproštaju poručio Čoviću i Delijama: Ovo je šizofren zahtev! Zašto je u klubu čovek koji nije obezbedio licencu?

Izvor: mozzartsport.com

Dosadašnji generalni direktor crveno-belih podneo ostavku, ali ostaje da radi do raspisivanja izbora, te za petak najavljuje potpise Donalda i Plavšića

Pre samo dve sedmice za skupštinskom govornicom u Medija centru Marakane je obećao titulu, a danas sa istog mesta pokupio pinkle i rastao se od Crvene zvezde.Zvezdan Terzić nije više generalni direktor crveno-belih. Posle godinu dana dva meseca, bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije i dugogodišnji čelnik OFK Beograda završio je misiju na crveno-beloj strani Topčiderskog brda.

Najviše pod pritiskom navijača, koji su njegovu i ostavke ostalih članova rukovodstva tražili najpre na prvenstvenom meču sa niškim Radničkim, a onda i u vidu grafita koji su poslednja dva dana mogli da se vide na zidovima ispred Marakane.

Stoga je i Terzićeva odluka očekivana, pa ju je pročitao s koncepta koji je držao u rukama, usput zamolivši novinare da mu posle tog izlaganja ne postavljaju pitanja. A imali su ih, sigurno…
Želim da vas obavestim da sam podneo neopozivu ostavku. Odlazim tužan, jer idem iz kluba koji volim, ali i ponosan, jer sam radio 14 sati dnevno i davao Zvezdi svoj privatni novac. O tome postoji dokumentacija. Ne tražim ga nazad. Prošle godine sam rekao da nisam mađioničar. Pretio nam je bankrot, a sad je dug 40.000.000 evra. Nemamo nijedan stabilan izvor prihoda, a imamo ozbilje rezultate kad je reč o stabilizaciji“, poručio jeZvezdan Terzić.

Između ostalog, on je u monologu prozvao Nebojšu Čovića, aktuelnog potpredsednika koji se sve glasnije pominje kao budući prvi čovek kluba, jer za razliku od Zvezdana Terzića, Slaviše Kokeze i Ivice Tončeva (koji je jutros napustio Marakanu) uživa podršku Delija.
„Nemam odgovor na pitanje šta se desilo u poslednjih 15 dana. Ovo je šizifren zahtev. Nismo hteli da se konfrontiramo s navijačima. Isto je tako je i Dragan Džajić podneo ostavku posle osvojene titule, a potpredsednik zadužen za licencu (misli se na Čovića, prim. aut.) ostao je. Sad ga pominju kao predsednika. Nije mi jasno“.

Bez obzira na njegove priče o finansijskoj stabilizaciji, jasno je da su Terzića pozicije u vrhu kluba koštali loši rezultati. Najpre gubitak titule, potom rana eliminacija iz Evrope, te dva kiksa u prva tri kola Superlige.
Svestan sam razočaranja posle eliminacije od Kairata, kao i slabih rezultata, međutim, ima tu i objektivnih okolnosti. Protiv Metalca smo, na primer, igrali bez deset igrača. Trener Miodrag Božović ima specifičan način rada. Tempira formu za kasniji deo prvenstva. To su nam svi rekli“.

Zvezdan Terzić je na kraju, ipak, objasnio da će još 40 dana biti na Marakani, tačnije do 15. septembra za kad je zakazano raspisivanje izbora na svim nivoima.
Kao zakonski zastupnik kluba ostajem do izbora. Očekujem da u petak potpišu Mičel Donald i Srđan Plavšić. Želim da zahvalim svima, a novom rukovodstu želim sve najbolje“, rekao je generalni direktor crveno-belih u ostavci.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама