Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice

Marija Pucarević novi tehničar Crvene zvezde

Izvor: http://www.okcrvenazvezda.com

Uprava Odbojkaškog kluba Crvena zvezda nastavila je sa dovođenjem pojačanja za narednu sezonu. Zvezdine dame su jače za Mariju Pucarević.

Crveno-bele su ostale bez prvog tehničara i kapitena Julije Milovits koja karijeru nastavlja u Poljskoj, a nju će na toj poziciji zameniti upravo Marija.

Ugovor su potpisale Ana Avramović, generalni direktor Crvene zvezde i Marija Pucarević u trofejnoj sali našeg kluba.

Za svakog igrača igrati u Crvenoj zvezdi je nešto posebno, tako je i za mene. Od malena sam imala želju da makar jednu sezonu u karijeri odigram u Zvezdi. Eto, ovom prilikom ta želja mi se i ostvaruje – izjavila je Marija Pucarević.

Rođena je 20. avgusta 1990. godine u Beogradu. Prve odbojkaške korake napravila je u Obiliću. U profesionalnoj karijeri Pucarevićeva je nastupala za Poštar 064 (2005-10), VfB 91 Zul (2010-13), Hapoel Ironi Kirjat Ata (2013-14) i Ahen (2014-15).

Otišla sam u Nemačku iz Poštara koji je tada bio jedan od najboljih klubova u Srbiji. U Nemačkoj sam provela tri godine i osećam da sam i kao igrač i kao osoba jako sazrela, jer tamo vlada drugačiji mentalitet. Sve je drugačije nego u Srbiji. Nakon toga sam provela godinu dana u Izraelu gde sa druge strane odbojka nije na zavidnom nivou, ali sam se lepo provela. Prošle godine sam se vratila u Nemačku. Oni imaju jako dobru ligu, mnogo mi se sviđa pošto prvih osam timova ima ujednačen kvalitet, svako svakoga može da pobedi i jako je neizvesno – rekla je Marija.

Novi organizator igre ženske ekipe Crvene zvezde je nastupala za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije, a 2007. godine je proglašena za najboljeg tehničara Svetskog prvenstva za kadetkinje.

Sa Poštarom 064 je osvojila tri duple krune, a sa Hapoelom je osvojila šampionsku titulu 2014. godine.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama