Фудбал Фудбал/Вести

Kokeza napustio Crvenu zvezdu

Izvor: novosti.rs

Baš zato što znam da nečiji tuđi interesi stoje iznad svega, podnosim ostavku i uzdignute glave odlazim iz kluba – napisao je, između ostalog, dosadašnji potpredsednik crveno-belih

Potpredsednik FK Crvena zvezda Slaviša Kokeza podneo je ostavku na tu funkciju, samo dan nakon što je doneta odluka da se raspišu vanredni izbori.

Potpredsenik FSSS javnosti se obratio otvorenim pismom, koje prenosimo u celosti.

– Želim da obavestim celokupnu sportsku javnost da od danas ne učestvujem u radu i podnosim ostavku na članstvo u Upravnom odboru Crvene zvezde. Za mene je ovo težak trenutak, jer, za razliku od mnogih, u našu Zvezdu ušao sam kako bih pomogao, a ne kako bih bilo šta lično dobio i stekao. Dužan sam i da položim račune javnosti za svoj rad. U Crvenu zvezdu sam doneo i priložio, opet lično, ne beznačajna finansijska sredstva, a na račun Crvene zvezde nisam ni kafu popio, a kamoli primio platu, telefon, ili bilo šta slično.

Zašto podnosim ostavku? Zato što drugi traže? Zato što Sever ili njegov deo to hoće? Ili zato što je to dobro organizovano sa nekim drugim članovima Upravnog odbora, kako bi se dočepali fotelja, ili, da budem precizan, jer tako misle da mogu dodatno da zarađuju na grbači Zvezde.

Podnosim ostavku, jer volim Zvezdu, u njoj sam bio isključivo iz ljubavi, a znam da iskreni zvezdaši tu našu strast i te kako razumeju. Živeo sam za Zvezdu, a ne od Zvezde, ali mi je jasno da deo severne tribine ne poštuje one koji Zvezdi daju, već samo one koji od Zvezde uzimaju, i za sebe i za svoje prijatelje i članove porodica.

Iz različith sekcija Crvene zvezde, uostalom, u prethodne dve godine, izbačeni su, ili perfidno sklonjeni, oni koji su Zvezdi davali, a hvaljeni i podržavani samo oni koji su od nje otimali. Po tom principu, njihovo i bilo čije poštovanje nije mi potrebno. Uzgred, u ove dve godine katastrofalan dug Crvene zvezde nije uvećan, naprotiv.

Treneru Božoviću na raspolaganju su svi igrači koje je želeo da kupimo i nisam shvatio u čemu je krivica uprave. Baš zato, što nisam shvatio, baš zato što znam da nečiji tuđi interesi stoje iznad svega, podnosim ostavku i uzdignute glave odlazim iz Crvene zvezde, u nadi da moj klub neće prihvatiti uličarske metode razračunavanja sa onima koji klub vole i da će Crvena zvezda u budućnosti biti jača i snažnija nego što je danas. Lično, biću uvek uz Crvenu zvezdu i to niko i nikada neće moći da mi zabrani.

P.S. Pozivam sve one koji su tražili naše ostavke, da mi sutra, po našem odlasku iz Zvezde pokažu i jedan papir koji bih pokazao da sam uzeo dinar od kluba, a u upravljanju vam želim mnogo sreće i nadam se da ćete pronaći one koji će nešto da daju za Zvezdu, a ne samo da se prave pametni, uzimaju, ili upravljaju tuđim novcem. Napred Zvezda – napisao je Slaviša Kokeza.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама