Кошарка Кошарка/Вести

Pavlović: Od pleja zavise ostala pojačanja

Izvor: novosti.rs

Imamo veliku bazu podataka vezanu za organizatore igre i od toga ko će nas pojačati, zavisiće i ostali dolasci pre svega na spoljnim pozicijama – kaže sportski direktor Crvene zvezde.

U Zvezdi nema stajanja. Novi sportski direktor crveno-belih Mirko Pavlović zajedno sa trenerom Dejanom Radonjićem vredno radi kada je u pitanju kompletiranje igračkog kadra šampiona Srbije.

 Ipak, krećemo od novog početka iskusnog operativca crveno-belih i njegovog novog radnog zadatka na mestu sportskog direktora kluba sa Malog Kalemegdana.

– Moj deo posla i prethodnih godina je bio da budem uz prvi tim, Dejana Radonjića, njegov stručni štab i igrače. Bio sam na svakom treningu, na svakom putovanju sa ekipom… Posle završetka Unapred predviđenog plana i programa, i funkcija mi se promenila. Sada imam neke dodatne obaveze, ali i veću odgovornost. Nastavljam da budem i predstavnik kluba u ABA ligi, KLS i Savezu. Što se tiče sportskih pitanja, tu nastavljamo timski rad, kao i prethodnih sezona, zajedno sa Dejanom Radonjićem i naravno, predsednikom Čovićem. Na kraju ponovo će Dejan, naravno zajedno sa njegovim stručnim štabom biti čovek koji daje završnu reč – počeo je za “Sport” priču Pavlović.

Tokom ovog leta iz Zvezde je otišlo nekoliko važnih igrača i to većina njih u velike klubove (Dženkins u Milano, Kalinić u Fenerbahče, Marjanović u San Antonio).

– Odlasci igrača u velike evropske klubove su svakako dokaz dobrog rada i donose nam veliku satisfakciju. Pred nama je sigurno teška sezona, pošto je potrebno nadomestiti odlazak velikog broja igrača, a to će biti jako teško.

Ipak, prvi transfer, dolazak Sofoklisa Skorcanitisa doneo je veliki osmeh na licima navijača crveno-belih.

– Veliko ime u okvirima evropske košarke. Dolazi jako motivisan, a imali su i taj adut igranja u Evroligi. Verujem da će on i Maik Cirbes biti odličan tandem igrača na poziciji centara.

Nema dilema da je sada u fokusu dolazak plejmejkera?

– Tačno tako. Radimo na tome, ali razumljivo ne želimo da izlazimo sa imenima ili da širimo glasine. One mogu da budu opasne i da se izjalove. Imamo ogromnu bazu podataka i tražimo najbolje moguće rešenje za poziciju plejmejkera. U zavisnosti od tog igrača, tražimo i ostala pojačanja. Pre svega, igrača za spoljne pozicije. U svakom slučaju, poteze koje ćemo povući biće usko vezani za dovođenje plejmejkera.

Da li ste ograničeni pravima o broju stranaca u našoj ligi (prema pravilima četiri mogu da igraju u Kupu Radivoja Koraća i Superligi Srbije)?

– Nismo opterećeni tom problematikom. Naš cilj je da dovedemo kvalitetne igrače. Bilo je različitih kombinacija i sa Amerikancima, Slovencima i drugim strancima tokom prethodnih sezona. Dakle, tražimo kvalitet.

Kada očekujete da tim u najvećoj meri bude na okupu?

– Pripreme počinju desetog i na startu će na njima biti dosta mladih igrača iz FMP i juniorskog pogona. Naravno, želimo da što je moguće pre svi budemo na okupu. To ne znači da ćemo da žurimo ili povlačimo ishitrene poteze. U krajnjem slučaju ima dovoljno vremena do početka sezone.

Kako ide oporavak Stefana Jovića?

– U stalnom smo kontaktu sa njim. Verujemo da će biti sa nama već od starta. Imao je terapije, a sada je počeo i da trči. Naš medicinski tim i lekari ništa ne prepuštaju slučaju i kod njega nema ništa sporno – jasan je sportski direktor crveno-belih.

RAJT MENjA KALINIĆA

Prema informacijama koje je objavio portal Moja Crvena zvezda, Amerikanac Kris Rajt (26, 203) mogao bi da bude igrač koji će nadomestiti odlazak Nikole Kalinića. Ovaj veliki atleta i izuzetno snažan košarkaš, veći deo karijere je proveo u NBA ligi (Golden Stejt i Milvoki, kao i igranje u razvojnoj NBDL ligi), a prošle sezone je igrao za poljski Turov.

NIŠTA OD PRAJSA

Govorkanja da bi novi plejmejker crveno-belih mogao da bude Ej Džej Prajs prema nezvaničnim informacijama nisu se pokazala istinitim. Ovaj igrač je bio na radaru Zvezde, ali nije došlo do dogovora, pa beogradski klub nastavlja potragu za organizatorom igre.

DOBITNI TIM BEZ PROMENA

– Svi članovi našeg i stručnog štaba Dejana Radonjića su produžili ugovor. Tu nema nikakvih promena – decidiran je Pavlović.

Скочи на траку са алаткама