Košarka Košarka/Vesti

Radonjić: Biće još promena

Izvor: mondo.rs

Trener Crvene zvezde kaže da nije iznenađen što su najbolji igrači napustili klub tokom leta, da je svestan da crveno-bele sada očekuje težak zadatak i da se nada će angažovati prava pojačanja.

dejan radonjić radonjić zvezda partizan derbi aba liga

Crvena zvezda je prošlu sezonu okončala sa tri trofeja (ABA liga, prvenstvo Srbije i Kup Radivoja Koraća).

Posle velikog uspeha čak četvorica nosilaca igre napustila su klub – Čarlsu Dženkinsu, koji je prešao u Armani, i Markusu Vilijamsu istekli su ugovori, Boban Marjanović je uz obeštećenje od 625.000 dolara otišao u redove NBA ligaša San Antonija, a Nikola Kalinić karijeru nastavlja u u Fenerbahčeu, za šta će crveno-beli inkasirati milion evra.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić nije iznenađen što se ekipa osula tokom leta.

“Prošla sezona je osvajanjem čak tri trofeja bila najuspešnija u istoriji kluba, i igre koje smo pružali u svim takmičenjima svakako su doprinele da interesovanje slavnih i bogatih klubova za naše igrače bude veliko. Moram da priznam da smo očekivali da će se tako nešto desiti, s obzirom na to kakve su partije naši vodeći igrači pružali prošle sezone, a moguće je da bude još promena”, rekao je Radonjić Tanjugu.

On je naglasio da mu pomalo imponuju transferi igrača u velike klubove, jer je to dokaz velikog rada i napretka koji su ostvarili igrajući u dresu sa grbom Crvene zvezde.

“Ono što svakako ne treba zanemariti je i podatak da je klub od transfera prihodovao značajna finansijska sredstva čime je sve ono što smo uradili i postigli na taj način i dodatno vrednovano”.

Strateg Zvezde ističe da je pred svima u klubu sada težak zadatak da pronađu nove igrače.

“Ono što nam sada predstoji je izuzetno težak zadatak, a to je da pokušamo da dovedemo adekvatna pojačanja kako bismo nadomestili odlaske igrača koji su nosili našu igru i imali fantastičnu sezonu. Naravno, to neće biti nimalo lako, ali konstantno pratimo tržište, skautiramo veliki broj igrača. Nadam se da ćemo uraditi dobar posao i da ćemo uspeti da angažujemo igrače koji će biti na nivou naših ambicija i očekivanja”, rekao je Radonjić.

On je dodao da je klub bio primoran da sačeka sa angažovanjem pojačanja.

“Mnogo toga zavisilo je od toga da li će Kalinić ostati, ili otići iz kluba. Na osnovu toga je u značajnoj meri zavisio naš koncepcijski plan. To nam je malo otežalo sitiuaciju, ali veoma smo posvećeni tom delu posla”, konstatovao je Radonjić.

Za razliku od prethodnih nekoliko sezona, kada su bazične pripreme odrađene na Zlatiboru, ove godine će ekipa trenirati u Beogradu.

“Radu sa prvim timom u pripremnoj fazi biće priključen veliki broj mladih igrača. Tu ne mislim samo na članove mlade reprezentacije koja je u Italiji osvojila zlatnu medalju, već i na one mlađe. Svi oni će imati priliku da se, pre svega, postepeno privikavaju na rad sa seniorskim timom, ali i da se nametnu i zasluže svoje mesto u prvom timu”.

Zvezda će u toku priprema za novu sezonu učestvovati na dva jaka turnira, a dogovorena je i prijateljska utakmica sa jednim nemačkim klubom.

“U Kraljevu će osim Crvene zvezde, igrati PAOK, Mega Leks i turski Trabzon, dok će u Zadru turnir biti evroligaškog kvaliteta jer uz nas i domaćina Zadar, učestvuje još četiri ekipe koje će naredne sezone igrati u elitnom evropskom takmičenju – Olimpijakos, Bajern Minhen, Darušafaka i Fenerbahče. U planu je da odigramo još nekoliko prijateljskih utakmica kako bismo maksimalno spremni dočekali start nove sezone”, zaključio je Radonjić.

MOMCI, SREĆNO!

Dejan Radonjić je poželeo sreću u nastavku karijere svim košarkašima koji su napustili klub. “Bilo mi je zaista veliko zadovoljstvo da sarađujem sa njima jer je reč o izuzetno dobrim igračima, pravim profesionalcima i kvalitetnim ljudima”, rekao je Radonjić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama