Фудбал

Kada kap prelije čašu

Autor: CZBG

Zvezda je emocija. Zvezda je ljubav. Zvezda je život, sve drugo su sitnice. Budi deo Zvezde. Dođi na stadion. Svako ko te voli sada je sa nama tu…do kraja verni Zvezdi i Beogradu. Ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina, bilo da si prva ili da si zadnja, voleću te uvek ja.
Sve ovo gore napisano tačno je od reči do reči. Ne može se na to ništa ni dodati, ni oduzeti. I ne treba, niti sme. Ali ta ljubav prema Zvezdi ne sme da natera niti jednog jedinog zvezdaša da gurne glavu u pesak, neželeći da vidi probleme u kojima se naš klub nalazi, a u koje su nas doveli oni koji sede u foteljama (uz prećutnu saglasnost nas navijača) i koji Zvezdu drže kao neku igračku, pa je često razbijaju kao beba zvečku.
Da, da…baš tako. Od odlaska generalnog sekretara Vladimira Cvetkovića na ovamo, svi dosadašnji predsednici i generalni sekretari razbiše nam Zvezdu baš kao što i beba razbija zvečku, tako da nam ni super lepak ne može pomoći da se sastavimo i dobijemo neki svoj pređašnji izgled i renome.Nisu tu u pitanju samo rezultati (iako su oni merilo uspeha) već to što je Zvezda bukvalno dovedena do kolapsa. A niko da odgovara za to. Niko da bude procesuiran za nestale novce i dug od 50 miliona evra. NIko da odgovara za dovođenje kvazi-igrača i rušenje renomea jednog giganta. Niko da odgovara za odlazak talenata, saradnju sa sumnjivim menadžerima, za rezultatske neuspehe, za nagomilavanje igrača koje kasnije ne mogu da isplate. Niko da kaže zašto Zvezdine legende u širokom luku zaobilaze svoj klub. Borimo se protiv Tomislava Karadžića. Ok, nije problem. Ali borimo li se protiv onih koji nas izjedaju unutar kluba? Imamo mi sopstvene lopove koje treba isterati na svetlost i razotkriti njihove marifetluke. To je nepobitna činjenica, jer da nije tako, ne bi bilo ovolikog duga, ovoliko kvazi-igrača, nezadovoljstva publike, ispadanja u prvom kolu kvalifikacija za Ligu evrope, ne bi nas komšije sustigle po broju osvojenih titula.
Svojevremeno je (septembra 2013.) uredništvo našeg sajta/foruma uputilo otvoreno pismo Upravnom odboru fudbalskog kluba, koje nije preneo niko sem naših prijatelja sa MCZ sajta, a kamo li da se desilo da je neko iz UO pokušao da da bilo kakav odgovor na ista. Pisali smo o problemima koji nas uništavaju i izjedaju iznutra, jer oni su gori od onih spoljnih neprijatelja. Ali niko se nije osvrtao na to. Ne, vama su bili draži oni koji su vam podilazili, pisali naručene tekstove, uzdizali vas u nebesa, pravdali vaše gluposti i označavali samo spoljne neprijatelje kao jedini faktor posrtanja Crvene zvezde.
Zato trebate da odete. Zato na vaše mesto treba da dođu ljudi kojima je Zvezda svetinja i koji će ako treba ostaviti svoj kapital u istoj, a ne uzimati od nje. Vi ne zaslužujete platu koju primate.
I dok ovo pišemo, u Telegrafu se pojavila vest da je otišao Marko Nikolovski nakon što su Delije zatražile vaše ostavke. Pa zašto on? Ne upravlja on Crvenom zvezdom niti vuče ključne poteze. Marko je očito kolaterlana šteta. Vi koji sedite u foteljama i vodite Zvezdu, vi morate da idete iz nje. A ako se pokaže da ste i vi ostavili dug kao svoji predhodnici, svima vam treba zabraniti dolazak na stadion “Rajko Mitić”, a ne samo da se Piksiju lupaju šamari.
Nadamo se da imate barem malo obraza i da nećete dugo čekati sa napuštanjem svog neradnog mesta.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама