Рукомет Рукомет/Вести

Zlatanović, Damnjanović i Radosavljević prva pojačanja rukometaša

Autor: CZBG, izvor: www.rkcrvenazvezda.rs

Crveno-beli su dogovorili saradnju sa trojicom sjajnih rukometaša za naše prilike. Novi članovi trofejnog kluba su najbolji golman Super lige Dejan Zlatanović i dva izuzetna talenta Nikola Damnjanović i Uroš Radosavljević.

Prvo ime koje odmah upada u oči od pojačanja koje je angažovala Crvena zvezda svakako je iskusni golman Dejan Zlatanović (36). Već godinama je najbolji čuvar mreže u Srbiji o čemu svedoči i MVP titula posle prvog dela Super lige minule sezone. Po pravilu je imao pregršt uspešnih intervencija upravo protiv beogradskih crveno-belih, a pre niškog Železničara nastupao je za Bor, Hajduk Veljka, Planinku, BSK Hebu, Mladost iz Čačka, Rudar i kragujevački Radnički. Sa Zvezdom je dogovorio jednogodišnju saradnju i nema sumnje da će to biti pun pogodak, jer Dejan donosi suv kvalitet crveno-belima između stativa i biće prava noćna mora za protivničke strelce.

zzzzzzzzznikola-damnjanovic
Nikola Damnjanović

Nikola Damnjanović (22), talentovani levi bek, takođe stiže u klub iz Ljutice Bogdana iz redova niškog Železničara. Prethodne sezone izbio je u prvi plan veoma zapaženim igrama, posebno u plej-autu, gde je postigao 53 gola za Nišlije, dok je u prvom delu Super lige zatresao mrežu 30 puta. Nikola je poput Dejana dogovorio saradnju na jednu sezonu, a u istakao je da je u Zvezdu došao zbog trenera i proslavljenog asa Nenada Peruničića od koga može mnogo da nauči i napreduje u daljoj karijeri. Imao je i inostranih ponuda, a sa Univerzitetskom selekcijom Srbije nedavno je osvojio srebrnu medalju, tako da ima veliku želju da u budućnosti zaigra i za seniorski nacionalni tim Srbije. Pre Železničara nosio je dresove Vrbasa i Vojvodine.

zzzzzzzzzzzur
Uroš Radosavljević

Uroš Radosavljević, će u oktobru proslaviti 23. rođendan. Za njega su crveno-beli još ranije pokazivali interesovanje, a sada su se i složile kockice, pa je mladi desno krilo usaglasilo saradnju na godinu plus godinu. Radosavljević je prethodne sezone nastupao za pančevački Dinamo, gde je imao odličan prosek od skoro sedam golova po utakmici, a ranije je igrao za Požarevac. Njegova sestra je reprezentativka Srbije Sanja Damnjanović.

Uprava Crvene zvezde očigledno nije sedela skrštenih ruku posle odlazaka četvorice nosilaca igre iz prethodne sezone. Nema sumnje da su angažovani pravi igrači za povratak u vrh srpskog rukometa, što će se nadamo se i pokazati na terenu u novoj sezoni. Ostaje i žal što za sada nije dogovoren dolazak velikog zvezdaša Marka Perovića iz Požarevca, jer klub nije imao dovoljno novca za obeštećenje, ali dug je prelazni rok, tako da je još uvek sve moguće.

Zvezdu su, do sada, napustili Vladimir Cupara (Ademar Leon), Nemanja Nešovanović (Grenobl), Nikola Milošević (Borac BL), Mladen Ivanović (Metaloplastika).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама