Fudbal Fudbal/Vesti

Manojlović: Spreman sam za Zvezdin gol

Autor: Jovan Terzić, mondo.rs

Mladi čuvar mreže u razgovoru za MONDO kaže da nema tremu uoči gostovanja u Gornjem Milanovcu, gde bi mogao prvi put da brani za Crvenu zvezdu u takmičarskoj utakmici.

Mnogo sjajnih golmana kroz istoriju domaćeg fudbala branilo je gol Crvene zvezde, a izgleda da je došlo vreme da još jedan mladić pokaže šta zna.

filip manojlović

Iznenada, ali ne i nezasluženo, 19-godišnji Filip Manojlović mogao bi nedelju u Gornjem Milanovcu, protiv Metalca (19.00), da dobije priliku da debituje za crveno-bele u zvaničnim utakmicama.

Kapiten Predrag Rajković se tek na dan susreta 2. kola Superlige vraća iz Rusije sa žreba kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo 2018, a iskusni Damir Kahriman je (bio) na probi u Bastiji i pitanje je da li će se posle putovanja i nekoliko propuštenih treninga naći u konkurenciji za tim, tako da se očekuje da Miodrag Božović poverenje ukaže perspektivnom Manojloviću, koji je potencijal već nagovestio braneći za Sopot prošle sezone, kao i u pripremnim utakmicama Crvene zvezde.

Mladi čuvar mreže u razgovoru za MONDO kaže da nema tremu uoči nedeljne utakmice.

“Spreman sam da branim”, poručio je Manojlović samouverenim glasom i nastavio:

“Ako dobijem šansu, nadam se da ću je iskoristiti. Još nije sigurno da li ću stajati na golu, ali i da ne dobijem priliku u nedelju, siguran sam da će ih biti u budućnosti. Već sam branio za prvi tim i ova utakmica mogla bi da se razlikuje od prethodnih samo zato što je debitantska u takmičarskom smislu”.

Potencijalni debi mogao bi da dođe u nezgodnom trenutku, imajući u vidu “frku” koja se podigla posle pobede crveno-belih protiv OFK Beograda. Manojlović se, međutim, ne obazire na optužbe da je utakmica na stadionu Vračara bila “nameštena”.

“Ne razmišljam o takvim stvarima. Trudim se da se koncentrišem samo na treninge i što bolji rad”.

Manojlović je istakao i doprinos iskusnijih kolega njegovom napredovanju.

“Mnogo učim i od Rajka (Rajković) i od Kahrija (Kahriman), ali najviše od Makse (trener golmana Srđan Maksimović). Odlično radimo i zaista su svi spremni da mi pomognu savetima. Uz njih mogu samo da napredujem”, zadovoljan je mladi golman, čiji je status u prvom timu crveno-belih još neizvestan.

U slučaju da Rajković bude prodat Brižu, a Kahriman ode u Bastiju, onda će Manojlović morati u “vatru”. U slučaju da njih dvojica ostanu u klubu, onda verovatno sledi nova pozajmica nekom od domaćih klubova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama