Кошарка Кошарка/Вести

Čović: Veliki uspeh srpske košarke i ponos Zvezde

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Posle fantastičnog uspeha i osvajanja titule šampiona Evrope za igrače do 20 godina predsednik KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović ugostio je šestoricu zlatnih košarkaša iz Zvezdinog sistema. Prvi čovek crveno-belih poželeo je da Nikoli Rebiću, Marku Tejiću, Đorđu Kaplanoviću, Marku Guduriću, Dejanu Davidovcu i Draganu Apiću čestita osvajanje zlatne medalje i iz prve ruke čuje utiske sa Evropskog prvenstva u Linjanu.

Čović je u neformalnom razgovoru istakao da je ponosan zbog činjenice da su čak šestorica igrača iz sistema Crvene zvezde Telekom u značajnoj meri doprineli osvajanju titule šampiona Evrope i da su na najbolji mogući način reprezentovali Srbiju, ali i klub iz koga dolaze.

– Ovo je ogroman uspeh srpske košarke i zato svi reprezentativci, članovi stručnog štaba zajedno sa rukovodstvom saveza zaslužuju sve čestitke. Osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu i to uz besprekoran učinak od 10 pobeda iz isto toliko utakmica je rezultat koji zavređuje pažnju – rekao je Čović i potom dodao:

– Crvenoj zvezdi Telekom služi na čast što ima čak šestoricu igrača iz svog pogona koji su bili među nosiocima igre u ovoj zlatnoj reprezentaciji do 20 godina. To je još jedan dokaz ispravnosti sistema koji smo uspostavili i puta kojim idemo. Ovo je još jedna potvrda da se u Crvenoj zvezdi Telekom kao i u FMP-u koji je naš razvojni tim, odlično radi sa mladim igračima. Za to velike pohvale zaslužuju Zvezdin šef stručnog štaba Dejan Radonjić i trener FMP-a Milan Gurović i njihovi aistenti – kratko je zastao Čović i potom izneo zanimljivu konstataciju:

photo

– Navešću samo dva primera. Kritikovani smo na početku prošle sezone da nam je potrebna četvorka. Međutim, odluka stručnog štaba, koju je rukovodstvo kluba zdušno podržalo, je bila da se prostor pruži kapitenu Luki Mitroviću i mladom Marku Tejiću. Efekat svega toga na Marku Tejiću smo imali prilike da vidimo u Linjanu. Spomenuću i primer Marka Gudurića koji je proglašen za najkorisnijeg igrača šampionata. Prethodne dve sezone Gudurić je prošao pripreme sa Crvenom zvezdom, ali je oba puta bila procena da će u FMP-u biti u prilici da se bolje razvija. Evidentno je da nismo pogrešili, a veliku pažnju mlađim selekcijama i talentovanim igračima poklanjaćemo i u budućnosti – konstatovao je Čović.

Predsednik Crvene zvezde Telekom na kraju je poručio da će u dogovoru sa trenerom Radonjićem sva šestorica zlatnih reprezentativaca biti priključena prvom timu na startu priprema za novu sezonu koje počinju sredinom avgusta.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама