Košarka Košarka/Vesti

Gudurić MVP evropskog, zlato za Srbiju

Autor: CZBG, izvor: http://kkcrvenazvezda.rs

Mlada reprezentacija Srbije osvojila je titulu šampiona Evrope. Selekcija naše zemlje do 20 godina u finalu Evropskog prvenstva u Italiji bila je bolja od Španije sa 70:64 i tako je šampionat okončala u velikom stilu uz 10 pobeda bez ijednog poraza.

Ovom fantastičnom uspehu nemerljiv doprinos dali su i prvotimci Crvene zvezde Telekom Nikola Rebić, Marko Tejić i Đorđe Kaplanović. Tejić je zbog povrede ruke koju je zadobio u polufinalu sa Turskom propustio finalni meč, ali je tokom celog šampionata pružao odlične partije o čemu svedoči podatak da je u proseku beležio 10,4 poena i 5,8 skokova. Rebić je provodio ubedljivo najviše minuta u igri, bio je treći strelac tima sa 10,8 poena u proseku, a imao je i 3,1 skok i 2 asistencije po utakmici, dok je Kaplanović imao učinak od 4,8 poena i 2,3 poena po meču.

Svemu ovom treba dodati i podatak da su u zlatnoj selekciji Srbije do 20 godina na EP u Italiji igrala još trojica igrača iz razvojnog tima crveno-belih FMP-a: Gudurić, Apić i Davidovac.

Marko Gudurić bio je najbolji strelac tima sa ukupno 134 poena, Dejan Davidovac je bio najbolji skakač naše reprezentacije sa ukupno 47 uhvaćenih lopti, dok je Apić u finalu na fantastičan način zamenio povređenog Tejića. Dakle, polovinu šampionske selekcije do 20 godina činili su igrači iz sistema Crvene zvezde.

Uz sve to posebno treba istaći da je Marko Gudurić proglašen za najkorisnijeg igrača šampionata, a uz njega svoje mesto u idealnom timu Evropskog prvenstva našao je i Nikola Rebić.

Serbia, champions of the U20 European Championship 2015

Na top 10 najboljih poteza ovog prvenstva, našla su se također 3 naša igrača i to Apić na 7., Tejić na 3. i Gudurićev koš za pobedu u finalu na 1. mestu.

[youtube id=”n_UbNfyRG3U”]

Za fantastične partije i veliki uspeh koji je ostvaren osvajanjem zlatne medalje KK Crvena zvezda Telekom čestita Rebiću, Tejiću, Kaplanoviću, Guduriću, Davidovcu, Apiću, ali i svim reprezentativcima i članovima stručnog štaba.

BRAVO ORLIĆI!!!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama