Fudbal Fudbal/Vesti

Održana komemoracija za Gorana Gogića (video)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Na stadionu “Rajko Mitić” je u utorak, 14. jula, održan komemorativni skup povodom smrti doskorašnjeg fudbalera Crvene zvezde, Gorana Gogića. Skupu je prisustvovao veliki broj Zvezdinih legendi, bivših trenera, igrača, kao i članova porodice.

Nakon odavnja počasti Goranu Gogiću minutom ćutanja, prisutnima se obratio predsednik FK Crvena zvezda, Svetozar Mijailović.

– Niko od Zvezdaša nije mogao ni da zamisli da ćemo se od tebe opraštati na ovakav način. Verovali smo da ćemo se još dugo družiti i deliti radosti. Bio si veliki Zvezdaš, voleo si Zvezdu, ali i svi u Zvezdi su voleli tebe. Bio si omiljen. Blage naravni, neumornog duha. Prerano si nas napustio, i ostala je velika, velika tuga. Neka ti je večna slava i hvala.

Nekoliko reči rekao je i kapiten Crvene zvezde, Predrag Rajković, koji je u naš klub stigao zajedno sa Goranom Gogićem.

– Trebalo bi sada da se od tebe oprostim, a meni se ne oprašta. Trebalo bi nešto da kažem, a meni se samo ćuti. Trebalo bi da pogledam tvoju sliku, a ja bih da te zagrlim… Rekoše mi “ti si kapiten, ti si sa njim igrao, ti ćeš se u time saigrača i svlačionice obratiti”. A ja, ja bih sa tobom na teren, da osvojimo još jednu titulu za našu Zvezdu… Neću ni reč reći o tome kakav si bio čovek i igrač, to svi znaju. Neću da kvarim pričajući o tome, suvišno je. Neću ni da pričam o tome koliko si voleo ove naše boje, ovu našu Marakanu. Koliko si srećan i ushićen bio kad smo zajedno kretali iz Jagodine. Ti da se vratiš, a ja da se uverim zašto mi toliko pričaš o Crvenoj zvezdi. Gde su razlozi tvoje ljubavi prema njoj… Sad mi je sve jasno. Hvala ti što si mi obogatio život i karijeru. Što si mi pokazao kako izgleda dobar i častan čovek. Vaspitavaću decu da liče makar malo na Gorana Gogića, i nikada te, nikada, neću zaboraviti. Živećeš dok živim ja, dok živi tvoja porodica i svi tvoji prijatelji, a ima ih, minimum četiri miliona… Neka ti je večna slava – rekao je Predrag Rajković.

Sahrana Gorana Gogića biće održana u Kuli, a tačan termin biće objavljen.

[youtube id=”kC-BS_cg298&feature=youtu.be”]

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama