Košarka Košarka/Vesti

Radonjić: Dobili smo najtežu grupu

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Crvena zvezda dobila je veoma jake protivnike u Evroligi – opšta je ocena u taboru crveno-belih. Zvezda će se u prvoj fazi elitnog klupskog evropskog takmičenja takmičiti u A grupi zajedno sa madridskim Realom, Fenrbahče Ulkerom, Himkijem, minhenskim Bajernom i francuskim Strazburom:

– Grupa je veoma jaka sa timovima koji su pravljeni za sam vrh ovog takmičenja– počinje analizu žreba trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić.

– Real i Fenerbahče su bili izuzetno aktivni u dosadašnjem delu pelaznog roka. Himki je klub sa tradicionalno velikim budžetom i jako dobrim timom. Takođe, od Bajerna treba očekivati da boji nego što je bio prošle sezone, a mi u takvoj grupi treba da pokušamo da budemo konkretni sa svima. U ovom tenutku rano je za neke opširnije komentare i dublje analize. Svi klubovi se još nalaze u procesu formiranja timova, a ista situacija je i sa nama. Treba da nadomestimo odlaske nosilaca igre, a to neće biti lako. Tek kada se kompletiraju sve ekipe moćićemo da kažemo nešto više – kratko je zastao Radonjić i potom dodao:

– Ne mogu da budem zadovoljan žebom, jer smo dobili zaista najtežu grupu – zaključio je Radonjić.

Ocenu žreba dao je i kapiten crveno-belih Luka Mitrović:

– Grupa je veoma teška. Sigurno je da će učesnici minulog Fajnal-fora Real i Fenerbahče ući sa istm ambicijama. Himki je osvajač Evrokupa, tim sa velikim  budžetom. Koliko su moćni pokazuje i podatak da su u svojim redovima imali Tajrisa Rajsa koji je 2014. godine bio MVP Evroliginog Fajnal-fora, a ove sezone je bio najkorisniji igrač Evrokupa – kratko je zastao Mitrović i potom nastavio sa analizom:

– Bajern je veoma ambiciozan tim koji je iz godine u godinu sve jači, a svima je dobro poznato koliko je to finansijski moćan klub. Strazbur je mala nepoznanica za sve nas,  ali ove godine su bili finalisti francuskog prvenstva. Defitnitivno je da će se zbog igranja u Evroligi i oni značajno pojačati. U ovom trenutku možemo reći da smo na papiru izvukli možda i težu grupu nego prošle sezone – konstatovao je Mitrović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama