Кошарка Кошарка/Вести

Žeravica: Oduševljen sam Zvezdinim kampom

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Mnogo poznatih ljudi iz sveta košarke posetili su Zvezdin letnji košarkaški kamp na Zlatiboru. Od 14. juna kada je Zvezdin kamp počeo sa radom, na Zlatiboru su bili Milan Gurović, Nemanja Nedović, Branko Lazić, a među uvaženim gostima našao se i legendarni trener Ranko Žeravica. Jedini naš stručnjak koji ima zlatnu medalju sa Olimpijskih igara i to iz Moskve 1980. godine i čovek koji je kao trener crveno-belih ostvario najviše pobeda (167), Zvezdin kamp na Zlatiboru posetio je u društvu velikog prjatelja, barda srpskog glumišta i člana Skupštine KK Crvena zvezda Ivana Bekjareva:

– Oduševljen sam onim što sam video. Pre svega organizacijom i maksimalnom posvećenošću svih trenera. Uslovi za rad su fantastični i zaista služe za ponos Crvenoj zvezdi – počinje priču Žeravica i dodaje.

– Posebno sam iznenađen velikim brojem stranaca, naročito Rusa. Razgovarao sam sa njima i čuo sam samo reči hvale o kampu i njihovu ogromnu želju da i sledeće godine ponovo dođu u Srbiju. To najbolje svedoči o kvalitetu rada na Zvezdinom kampu – naglašava Žeravica.

Na konstataciju da je Zvezdin kamp na Zlatiboru selekcionog tipa, odnosno da su treneri mlađih takmičarskih selekcija u prilici da skautiraju veliki broj igrača koji nisu u Zvezdi, a dolaskom ma kamp su izrazili želju da obuku crveno-beli dres, Žeravica kaže:

– To je izvanredan pristup i daje dodatni kvalitet ovom kampu pre svega u smislu motivacije koja je jedan od ključnih faktora za napredak. Iskreno podržavam takve forme rada koje treba usavršavati kako bi bile u interesu mladih igrača, ali i Crvene zvezde. Boravak na letnjem kampu kakav je ovaj koji organizuje Zvezda na Zlatiboru je od izuzetnog značaja za talentovane igrače, jer su u priici da u značajnoj meri podignu nivo svoje tehničko-taktičke obučenosti – poručuje Žeravica.

Iskusni trener boravak na Zlatiboru je iskoristio da kamperima održi veoma zanimljivo predavanje:

– Moja želja je bila da im pre svega ispričam nešto o bogatoj tradiciji i slavnoj istoriji Crvene zvezde. Razgovarajući sa njima setio sam se jedne zanimljive priče da je Zvezda još daleke 1948. godine svoje kadetske i juniorske timove slala na kampove u Sloveniju. Tamo su bili u prilici da se usavršavaju, bilo je veoma korisno. Eto sada smo došli u situaciju da stranci dolaze u Srbiju da bi učili na Zvezdinom kampu što je za svaku pohvalu – rekao je Žeravica i na kraju poručio:

– Mislim da ovakve stvari koje donose mnogo toga dobrog košarci trebaju da imaju što veći publicitet, a ja ću prilikom narednog dolaska na Zlatibor sigurno ponovo posetiti Zvezdin kamp – zaključio je Žeravica.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама