Košarka Košarka/Vesti

Košarkašima 600. trofej SD Crvena zvezda

Izvor: http://www.sd-crvenazvezda.net

U pres centru Sportskog društva Crvena zvezda održan je svečani koktel povodom osvajanja 600. trofeja u bogatoj istoriji crveno-bele porodice.

Pehar koji su osvojili košarkaši Crvene zvezde u finalu plej-ofa Košarkaške lige Srbije bio je 600. trofej od osnivanja Sportskog društva Crvena zvezda.

Okupili smo se danas da osvajanje 600. trofeja u istoriji SD Crvena zvezda obeležimo na jedan skroman način. Pre svega da se zahvalimo gospodinu Nebojši Čoviću, predsedniku Košarkaškog kluba, rukovodstvu kluba, košarkašima koji su nas ove godine tri puta obradovali i uveličali naš jubilej – “70 godina radosti” – rekao je Ivan Todorov, predsednik UO SD Crvena zvezda.

Klubovi Sportskog društva Crvena zvezda u proteklih godinu dana su osvojili 14 šampionskih titula, 6 nacionalnih kupova, jednu regionalnu ligu i jedan Super Kup Srbije. U osvajanju ovih trofeja učestvovali su Košarkaški, Odbojkaški, Atletski, Teniski, Stonoteniski, Streljački, Mačevalački, Ženski vaterpolo, Bridž, Ragbi Liga i Beogradski ragbi klub.

Crvena zvezda je još jednom pokazala snagu i da ima budućnost. Pored ekipnih titula naši sportisti su učestvovali na pojedinačnim takmičenjima, u osvajanju mnogih medalja, državnih titula, kao što je bio slučaj na Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu gde su naši sportisti bili sastavni deo jednog velikog uspeha srpskog sporta. Mislim da smo na pravom putu i da fanatizam koji pokazuju sportisti Crvene zvezde i rezultati koje postižemo daju nam za pravo da verujemo da je pred nama sjajna budućnost. Čestitam Košarkaškom klub i nadam se da ćemo se u budućnosti radovati velikim uspesima košarke, kao što smo se radovali ove godine – zaključio je Todorov.

Predsedniku Košarkaškog kluba Crvena zvezda dr Nebojši Čoviću trofej “600” uručio je predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Ivan Todorov.

Povelju SD Crvena zvezda za osvajanje jubilarnog trofeja dr Nebojši Čoviću predao je generalni sekretar SD Crvena zvezda Igor Milojević.

Veliko mi je zadpvoljstvo što sam u ime Košarkaškog kluba Crvena zvezda primio priznanje povodom osvajanja 600. trofeja od osnivanja Zvezde. Moram da se zahvalim ljudima iz sportskog društva i navijačima Zvezde, jer ja nisam čovek koji zaboravlja 2011. godinu i šta se tada sve dešavalo. Imali ste poverenje i strpljenje, nije to bio lak put, ali hvala vam na tome kao i za svu pomoć i razumevanje koju ste imali – rekao je Čović i potom dodao:

Mi smo ove sezone osvojili gotovo sve, nismo samo Evroligu što i nije bilo realno očekivati. Međutim, objedinili smo sve titule od pionirske do seniorske selekcije, a svi ti trofeji nas obavezuju da u sezoni 2015/2016 koja je za nas počela 1. jula napravimo još veći iskorak. Ne volim euforiju, doduše to je dobra energija, ali moramo da budemo realni. Ipak, uveren sam da možemo da ostvarujemo još bolje rezultate u košarkaškom klubu, ali i generalno na nivou celokupnog sportskog društva – zaključio je Čović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama