Košarka Košarka/Vesti

Cirbes u Zvezdi još godinu dana

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Rukovodstvo Crvene zvezde čini sve kako bi u što većoj meri sačuvalo šampionski tim koji je prošle sezone osvajanjem čak tri trofeja ostvario istorijski uspeh. S obzirom na sve ono što se dešava po tom pitanju od završetka sezone čelni ljudi crveno-belih mogu biti više nego zadovoljni.

Posle Branka Lazića, koji je prvi stavio potpis na novi ugovor, i produžetka saradnje sa trenerom Dejanom Radonjićem, odluku da u crveno-belom dresu ostane i naredne sezone doneo je i Maik Cirbes.

Nemački internacionalac imao je ugovor na jednu plus još jednu sezonu, a posle fantastičnih igara koje je pružao i velikog individualnog napretka koji je ostvario Cirbes je odlučio da i naredne takmičarske godine ostane u Zvezdi.

Snažni centar je u Evroligi prosečno beležio 5,9 poena i 3,3 skoka po utakmici, dok je u ABA ligi imao učinak od 8,8 poena i 4,3 skoka u proseku.

Mnogo značajnije od ovih statističkih parametara bio je svakako njegov učinak u odlučujućoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige, kada je iako povređen, na sopstvenu odgovornost izašao na parket i bio jedan od ključnih igrača u pobedi koja je crveno-belima donela prvi šampionski prsten regionalnog takmičenja. Takođe, Cirbes je i u finalnoj seriji domaćeg plej-ofa protiv Partizana na maestralan način zamenio povređenog Bobana Marjanovića i dao nemerljiv doprinos u osvajanju titule prvaka države posle 17 godina.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama