Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Savladani i Ukrajinci, Parker najbolji (video)

Autor: CZBG

Fudbaleri Zvezde su na poslednjoj utakmici na pripremama u Sloveniji, u dobroj igri, slavili protiv ukrajinskog prvoligaša Karpatija rezultatom 4:1. Dominirali su naši fudbaleri u prvom poluvremenu, vršili visoki presing na igračima Karpatije već pred njihovim šesnaestercem i to neretko sa pet, šest igrača. Ipak, prvu ozbiljnu priliku su propustili Ukrajinci, nakon slobodnog udarca kada je Kahriman izbacio loptu sa same gol linije, mada se u jednom momentu učinilo da je lopta ušla u gol. Najbolju priliku je kod rezultata 0:0 propustio Petar Orlandić, kog je sjajnom loptom u situaciju 1 na 1 sa ukrajinskim golmanom izbacio Džošua Parker, no robusni napadač nije dobro reagovao i putirao pravo u golmana Karpatija. Već u 20. minutu, savićević je izbacio Anđelkovića po levom boku, ovaj je lepo centrirao u na drugu stativu gde je Parker lepo skočio i glavom plasirao loptu u mrežu – 1:0! Odmah nakon gola Ukrajinci dolaze mu dobru priliku da izjednače rezultat, no odlično interveniše Kahriman

Vodstvo je trajalo do 25. minuta kada su Ukrajinci izveli prekid i uputili centaršut u Zvezdin kazneni prostor, gde je loše reagovala odbrana crveno belih i Plastun je iz blizine savladao nemoćnog Kahrimana. Nastavili su Zvezdaši sa svojom igrom i napravilio nekoliko opasnih situacija pred golom protivnika, no nije bilo dovoljno koncentracije, da bi u 35. minutu ponovo visoki presing urodio plodom. Cvetković je ukrao loptu na levom boku, prosledio je do Kataia koji servira loptu na ”tacni” za Orlandića, kome nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu.

U 37. minutu novi pogodak. Ponovo je parker sjajno povukao loptu sa centra, odigrao dupli pas sa Orlandićem, potom ostavio loptu za Savićevića, koji je fino odložio loptu Kataiu, koji gađa suprotni ugao golmana Ukrajinaca i povisuje rezultat na 3:1.

Jako dobro je igra našeg tima delovala u prvom poluvremenu, a ton igri davali su sveprisutni Parker, koji je utakmicu počeo na levom krilu, ali je menjao strane, ulazio u sredinu, pomagao odbrani i na taj način odgovorio na besmislene i verovatno naručene članke, koji su se blago rečeno ”kritički” odnosili prema njemu poslednjih dana. Njemu uz rame bio je Aleksandar Katai.

U 2. poluvremenu u igri umesto Kataia ulazi Ristić i već u 47. minutu nakon centaršuta Ristića iz kornera, Zoran Rendulić je u prilici, šutirao je glavom, no lopta je očešala stativu i završila u gol autu. Već u sledećem napadu, dobra šansa za Ukrajince koji šutiraju pored gola. U 58. minutu Ristić odličnom loptom izbacuje Parkera u šansu, no golman Karpatija je brži za delić sekunde i otklanja opasnost. U 60. minutu kardinalnu grešku pravi Rendulić kada je dodavanjem u noge ukrajinskog fudbalera gurnuo u 100 % šansu, no Kahriman ponovo sjajno interveniše.

U 65. minutu trener Božović menja komplet ekipu i uvodi ”rezerviste” u igru, tako da je tempo igre donekle opao. U tim momentima istakao se mladi Dušan Živković sa nekoliko lepih prodora po levom boku. U 77. minutu Ukrajinci su ponovo u solidnoj poziciji, no šut iskosa, sa desne strane završava pored gola. Pokušao je živković prodorom i šutem sa ivice šesnaesterca u 83 minutu, no bio je to lak plen za ukrajinskog golmana. U 85. minutu Živković lepo izbacuje Ristića po levom boku, koji je izdržao duel sa protivnikom, ušao u kazneni prosto, odigrao dobru povratnu loptu za Jovića, koji se ipak dobro snalazi nakon lošijeg prijema i trese mrežu za konačnih 4:1

Crvena zvezda – Karpati 4:1 (3:1)

Crvena zvezda: Kahriman – Cvetković, Rendulić, Pavićević, Anđelković – Savićević – Gavrić, Stojanović, Katai (46. Ristić), Parker – Orlandić. Od 65. minuta su igrali: Kahriman – Mijailović, Stojanović, M’Bođ, Đorđević – Ahčin – Jovović, Ristić, Avramovski, Živković – Jović.

[youtube id=”L5DZ1A_IMd8&feature=youtu.be”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама