Ватерполо Ватерполо/Вести

Strahinja Rašović pojačava Barselonetu

Izvor: http://vaterpolovesti.com

Vaterpolista Crvene zvezde i povremeni reprezentativac Srbije, Strahinja Rašović, karijeru će nastaviti u Barseloneti, a u narednim danima biće poznato da li će mu se u klubu iz Španije pridružiti i mlađi brat Viktor. Kako Vaterpolo vesti saznaju, klub bi mogao da napusti i kapiten Sava Ranđelović, a za njega je zainteresovana italijanska Breša.

Rašovići su u redove crveno-belih stigli iz VK Beograd pre pet godina. U prvoj sezoni ih je sa klupe predvodio Viktor Jelenić, sadašnji predsednik Zvezde, a u vodi iskusni Dejan Savić, kojem je to bila poslednja sezona u igračkoj karijeri. Godinu dana kasnije pridružio im se Ranđelović, koji je stigao iz Kikinde.

Sa Zvezdom su prve trofeje osvojili u neverovatnoj 2013. godini, kada su crveno-beli, pojačani Prlainovićem, Šefikom, Rađenom, Pijetlovićem i Vapenskim, po prvi put u klupskoj istoriji osvojili Kup Srbije, zatim posle 20 godina šampionsku titulu a ubrzo i Ligu šampiona. Početkom decembra u Bečeju je osvojen četvrti trofej, Superkup Evrope, a Zvezda je uspela da odbrani duplu krunu.

Crveno-beli su u narednoj sezoni bili značajno oslabljeni, pošto je klub usled teške finansijske situacije ostao bez devet igrača. I pored toga, tim Dejana Savića imao je svoje šanse u domaćim takmičenjima, ali je posle dve sjajne godine ostao bez trofeja.

Strahinja je za Zvezdu odigrao 158 utakmica, postigao je 3o1 pogodak i bio je najbolji strelac svoje ekipe u prethodne tri sezone. Viktor je na 164 meča upisao 148 golova, dok je Sava na 134 utakmice mrežu zatresao 109 puta.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама