Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Druga pobeda na pripremama, fudbaleri ubedljivi protiv Krke (video)

Autor: CZBG, izvor: http://crvenazvezdafk.com

Krka – Crvena zvezda 0:4 (0:1)

Strelci: 0:1 – Gavrić u 12, 0:2 – Avramovski u 46, 0:3 – Jović u 83. (iz jedanaesterca), 0:4 – Katai u 85. (iz jedanaesterca).

Stadion: Krke u Novom Mestu. Gledalaca: 200. Sudija: Tanja Subotič (Ljubljana).

KRKA: Mitrović, Mojstrovič, Maroti, Bele, Vukčić, Dežmar, Kramar, Cerar, Potokar, Novinić, Perić. Igrali su još: Barukčić, Dar. Marjanovič, Koncar, Dam. Marjanovič, Pavić, Dorniž, Novak, Gliha, Kambič, Pinoza, Koprivnik.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković, Pavićević, Rendulić, Anđelković, Ahčin, Živković, Stojanović, Ristić, Gavrić, Orlandić. Drugo poluvreme: Kahriman (od 77. Vićić), Iličić, Marinković, Mbođ, Đorđević, Stojković, Jovović, Katai, Avramovski, Parker, Jović.

Jaka kiša padala je neposredno pred početak ove utakmice i dobrano natopila teren. Krka je nešto bolje otvorila utakmicu, ali već nakon desetak minuta, Crvena zvezda je uspostavila inicijativu koja je krunisana već u 12. minutu. Tada je Gavrić najbolje reagovao, i nakon akcije sa Stojanovićem i Cvetkovićem pogodio mrežu domaćina za 1:0. Krka gotovo da nije pretila do kraja poluvremena. Fudbaleri Crvene zvezde su kontrolisali igru, i u nekoliko navrata ozbiljno zapretili Krki. U 33. minutu je Orlandić pokušao glavom iz ne lake pozicije, ali je golman Mitrović lako intervenisao. Znatno opasnije je bilo u 37. minutu kada je nakon odličnog prodora po levoj strani Živković pronašao Ristića koji je snažno šutirao iz kaznenog prostora, ali je na visini zadatka bio golman Krke. Najbolju šansu za 2:0 propustio je Mihailo Ristić u samoj završnici prvog poluvremena. Orlandić je odlično proigrao mladog fudbalera, ovaj je zaobišao golmana, ali iz izgledne situacije pogodio samo stativu.
U drugom poluvremenu, svi igrači sa klupe su ušli u igru, tačnije, na golu je ostao Kahriman. Utisak je da još nisu dobro ni “osetili” teren, a već su uspeli da postignu gol. Igrao se 47. minut kada je Avramovski uspeo da zadrži loptu nadomak gola, prevari nekolicinu igrača i zatrese mrežu. Krka je uzvratila u 53. minutu kada je upućen udarac sa 16 metara iskosa sa leve strane, i tom prilikom pogođen spoljni deo stative.
Za razliku od prethodne pripremne utakmce u kojoj je viđeno sijaset prilika odnosno golova, ovoga puta se igra uglavnom odvijala na sredini terena. Uprkos tome, utakmica nije bila nezanimljiva, pre svega jer je igra tekla bez mnogo prekida i seckanja. U 73. minutu, Jovović je nakon solo prodora šutirao sa desne strane, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Ubrzo je i golman Jovan Vićić zamenio do tog trenutka kapitena Kahrimana, a traka je nakon ove izmene završila na ruci Marka Marinkovića. U 83. minutu, u kaznenom prostoru je oboren Luka Jović koji je i dohvatio loptu da izvede najstrožu kaznu. Šutirao je veoma precizno, pod prečku, i na taj način povisio rezultat na 3:0. Samo dva minuta kasnije – novi penal, ovoga puta nakon igranja rukom u kaznenom prostoru. Precizan izvođač ovoga puta bio je povratnik Aleksandar Katai, koji je na taj način postavio i konačan rezultat utakmice.
Poslednju proveru na ovim pripremama, Crvena zvezda će imati 25. juna, a protivnik će biti Karpati.

[youtube id=”56Gray8AMkU&feature=youtu.be”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама