Кошарка

Budi veći od njih, Đenka!

Autor: CZBG

Velika se prašina digla oko videa na kojem Čarls Dženkins u jednom trenutku  (prilikom slavlja na Malom Kalemegdanu) počinje da peva navijačku pesmu o Mačvanu i njegovoj glavi. Mnogi mediji su potrčali da istog trenutka “opljunu” po Đenki i isprozivaju ga za ovo što je uradio.

Bez i trunke želje da opravdavamo ovaj njegov potez, moramo se osvrnuti na nekoliko stvari.

Ubeđeni smo da Đenka nije ni znao šta je pevao, a i da jeste, vidi se iz aviona da je podgovoren da to peva. Da li ga to opravdava? Ne. Ali, ipak, ako ćemo suditi po svemu viđenom u proteklih dve godine (dok je nosio Zvezdin dres), priznaćemo da Đenka nije tip koji bi svesno vređao bilo koga, pa ni Mačvana i njegovu glavu (a ni konje).

Ono što nam smeta je to da se mediji, koji su brzinom svetlosti objavili ovaj video i napali Đenku, nisu potrudili da u istoj meri poprate poslednji performans Duška Vujoševića i njegovog pulena “dobricu” Dragana Milosavljevića, kada su se na konferenciji za štampu pojavili u majicama “Borise Davidoviču – ne dajte se pasjim sinovima”. Niko tada, od vajnih novinara, nije imao “ono među nogama” da potegne pitanje ko su ti pasji sinovi. I to vam dragi novinari nije prvi put. Ćutali ste vi mnogo puta kada su u pitanju gore pomenuti trener i njegovi puleni. Ne sećamo se da ste nešto isprozivali Mačvana za one srednjake, “dobricu” Milosavljevića za istu stvar kao i njegovog prethodnika, Muriča za udaranje Đenke s leđa, Pavlovića za ubilačke pohode na Zvezdine igrače i ono pokazivanje rukom kada je aludirao na Nikolu Kalinića.

Da, tada ste, kao i mnogih prethodnih godina, kada su čak i sudije bile prebijane u svlačionicama, ćutali.

Ali mi nećemo da ćutimo. Mi želimo da pokažemo da nismo isti i zato pozivamo našeg Đenku da se izdigne iznad ove situacije i pokaže da je gospodin čovjek u odnosu na sve ove gore pomenute, kojima nije palo na pamet da urade ono što gospoda rade.

Đenka, care, ljudino, gospodine….izvini se i budi veći od onih preko puta, jer ipak nismo isti.

[youtube id=”DjdUxnXXIvg”]

[youtube id=”P-9DYRwrE6M”]

[youtube id=”mtOPz0ucBYw”]

Скочи на траку са алаткама