Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice

Aleksandar Bošković novi trener Zvezdinih dama

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkaški klub Crvena zvezda predstavio je u pres centru SD Crvena zvezda novi stručni štab ženske ekipe. Prvi trener crveno-belih odbojkašica biće Aleksandar Bošković, dok će ulogu asistenta obavljati Mirjana Musulin.

Novi stručni štab predstavila je Ana Avramović, generalni direktor OK Crvena zvezda.

– Mislila sam da će sasardnja sa stručnim štabom u protekloj sezoni potrajati malo duže. Nažalost, mimo naše tradicije, i ove godine smo u situaciji da ponovo menjamo stručni štab. Nadam se da će naš izbor biti pravi u naredne četiri godine. Šef stručnog štaba u naredne četiri godine biće Aleksandar Bošković, a njegov pomoćni trener biće Mirjana Musulin, povratnica u Crvenu zvezdu. Mirjana je bila Zvezdina odbojkašica, bila je trener u Crvenoj zvezdi i sada se vraća da dokaže svoj potencijal i kao pomoćni trener u radu sa ženskom seniorskom ekipom – istakla je Ana Avramović.

Novi šef stručnog štaba Crvene zvezde Aleksandar Bošković izneo je svoje prve impresije.

– Dogovorili smo saradnju na četiri godine. Ekipu sam manje-više upoznao. Potrudićemo se da ekipu pojačamo u predstojećem periodu da bi što spremnije ušli u narednu sezonu. Moja očekivanja se podudaraju sa očekivanjima kluba, a to je vrh. Zvezda je takva institucija gde se to ne dovodi u pitanje i na nama je da se potrudimo da ispunimo ta očekivanja – rekao je novi trener Zvezdinih dama.

Povratnica u Crvenu zvezdu Mirjana Musulin veruje da crveno-bele mogu da ostvare zapažene rezultate u predstojećoj sezoni.

– Zahvaljujem se upravi Crvene zvezde na ukazanom poverenju. Kao što je već rečeno, ja jesam Zvezdino dete, ovde sam počela i svoju igračku i svoju trenersku karijeru i izuzetno mi je veliko zadovoljstvo i čast da se vratim u instituciju kakva je Crvena zvezda. Radujem se saradnji i sa prvim trenerom Aleksandrom Boškovićem, radujem se saradnji sa izuzetno mladom i perspektivnom ekipom. Nadam se da će kvalitetnim radom ova mlada ekipa ostvariti zapažene rezultate i da će biti iznenađenje prvenstva – rekla je Mirjana Musulin.

Kao i prethodnih sezona, i u narednoj sastav Crvene zvezde će doživeti dosta promena.

– Nismo bili zadovoljni protekle sezone ni ostvarenim rezultatom ni pomakom u napredovanju mlađih igračica. Zbog toga je i došlo do ove promene. Nismo čekali da to dobije veće dimenzije, pa smo zbog toga odlučili da nešto promenimo. Sticajem okolnosti kod nas je uobičajeno da se iz godine u godinu menja sastav igračkog kadra, ističu ugovori, tako da će i ove godine naša ekipa biti značajno podmlađena. Otišla je Julija Milovic, kapiten i tehničar, otišle su i Adela Helić, Mina Popović, Ljubica Kecman i Teodora Pušić. Imamo jedan izuzetan potencijal, sedam igračica koje su igrale za kadetsku i juniorsku reprezentaciju, neke igračice su bile pozajmljene drugim klubovima, one su pod ugovorm sa Crvenom zvezdom, da bi se „kalile“ i da bi se u Zvezdu vratile sa nekim iskustvom i pokušale da dokažu svoj kvalitet. Malo nas je iznenadilo to što jedna potencijalno kvalitetna i mlada korektorka Jelena Novaković odlazi na školovanje u Ameriku, ali ćemo pokušati da na toj poziciji potražimo nekog iskusnijeg. Takođe ćemo pokušati da na poziciji tehničara dogovorimo saradnju sa jednom iskusnijom odbojkašicom koja bi trebalo da pomogne da stasaju naši mladi tehničari pošto je njihova uloga dosta zahtevna. Moramo im pomoći da stasaju i da postanu prave vođe na terenu – zaključila je Ana Avramović koja je potom Aleksandru Boškoviću i Mirjani Musulin uručila Zvezdinu opremu sa njihovim inicijalima.

Pripreme za novu sezonu počinju 3. avgusta za kada je zakazan prvi trening.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama