Фудбал Фудбал/Вести

Zašto Zvezda ne zove Luku Lukovića?

Izvor: Mondo.rs

“Da li bih Zvezdi rekao ‘ne’? Naravno da ne!”, kaže Luković u razgovoru za MONDO, posle razlaza sa Vojvodinom.

luka lukovic vojvodina, luka lukovic zvezdaFoto: MN PressLuković i Gaćinović posle osvajanja Kupa Srbije

Ali, slobodan si igrač, ništa te ne sprečava da se vratiš u Zvezdu.

“To i nije baš samo do mene, tako da ne znam koliko je realno da se to sada dogodi. Ali, ako ne bude sada, biće jednog dana – sigurno! To je moj dečački san, koji se nije ostvario kada je trebalo, ali će se ostvariti. Ja sam odrastao u Crvenoj zvezdi i sve što znam o fudbalu, tamo sam naučio”, podseća Luković, momak rođen 1996, da je do januara 2014. bio – Zvezdino dete.

Za one koji su zaboravili ili možda propustili, zašto nisi potpisao za Zvezdu?

“Ja mislim da sam punu godinu čekao na taj profi ugovor, čekao i čekao. Jednom sam i pitao i rekli su mi da mora prvo predsednik Džajić da sastavi spisak. Sezona je počela, a ja sam završio na klupi među omladincima bez ugovora”, prisetio se Luković u razgovoru za MONDO.

Kako si završio u Vojvodini?

“Moj menadžer je u to vreme postao sportski direktor Vojvodine, kada je već situacija bila takva kakva jeste, pozvao me je i prihvatio sam da odem. Potpisao sam trogodišnji ugovor i već od narednog leta bio priključen prvom timu, debitovao sam, dao gol, bio standardan, igrao dobro…”

FK Crvena zvezda, i to malo ko više krije u klubu, namerava ovog leta da dovede dvojicu supertalentovanih fudbalera Vojvodine, Mijata Gaćinovića i Mirka Ivanića.

Ugovor prvog je, zapravo, u vlasništvu investicionog fonda, dok je Ivanić i dalje pod ugovorom sa Vošom.

Međutim, malo je poznato da je treći član tinejdž navale Voše iz većeg dela sezone 2014/15, Luka Luković, potpuno slobodan igrač, koji sa 18 godina i 186 centimetara visine, može da bira novi klub posle sporazumnog raskida ugovora sa novosadskim superligašem.

Nameće se pitanje – kako i zašto Beograđanin, koji je sedam godina “pohađao” Omladinsku školu Crvene zvezde i 2012/13 bio izabran u idealan tim Kadetske lige Srbije, sada kao slobodan agent nije zanimljiv matičnom klubu? Iz razgovora sa Lukom, koji se sprema da krene u “Pionir” na košarkaški derbi, stekli smo utisak da bi bio dovoljan samo jedan poziv, ali…

Nakon što nam je otkrio da bi za otprilike deset dana trebalo da sazna ime novog kluba, kluba iz inostranstva, rekao nam je…

“Da li bih sada rekao Zvezdi ‘ne’? Ne bih rekao ‘ne’, naravno!”, rekao je sa osmehom veliki navijač crveno-belih, koji to ne krije ni na svojim profilima na društvenim mrežama.

I?

“I, samo su me jednog dana pozvali i rekli da novi trener (Zlatibor Zagorčić, prim. aut) ne računa više na mene”.

Tek tako?

“Da, u sred prvenstva”.

Jesu li ti objasnili zašto?

“Ne, samo su mi rekli da nisam više u planovima trenera”.

To se dogodilo posle utakmice Vojvodina – Partizan 0:4. Jesi li uradio nešto loše?

“Ne, apsolutno ne. Samo su me sklonili, iskreno ne znam zašto. Posle smo i raskinuli ugovor, tako da sada čekam da vidim šta će se dogoditi. Mislim da ću za najkasnije 15 dana znati ime kluba i da će to biti neki klub iz inostranstva. Možda je najbolje da sad odem ‘preko'”, kaže Luković.

Osim ako?

“Hah… Glupo je da to ponavljam”.

Dobro, bar ne kriješ za koga navijaš?

“Ne, evo upravo se spremam da idem u ‘Pionir’ na košarku”, kaže Luković sa osmehom.

Možda tamo sretneš nekoga iz fudbalskog kluba?

“Teško, ‘ovi moji’ su svi na Novom Zelandu ili na pripremama”, rekao je za kraj.

Na koga misli kad kaže “ovi moji”? Luković se, povezano ili ne, privatno druži sa fudbalerima iz svoje generacije koji su ili u Crvenoj zvezdi ili u pregovorima sa Crvenom zvezdom ili na listi želja Crvene zvezde: Luka Jović, Mihailo Ristić, Marko Grujić, Vukašin Jovanović, Predrag Rajković, Nemanja Radonjić, Nemanja Antonov, Mijat Gaćinović, Mirko Ivanić.

Ceo tim!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама