Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Da u funkciju stavimo naš kvalitet

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Treći meč finalne serije plej-ofa Super lige Srbije na programu je u četvrtak u dvorani Pionir sa početkom u 21 sat. Crvena zvezda Telekom ima prednost od 2:0 i za osvajanje titule šampiona Srbije nedostaje joj još samo jedan trijumf.

I za ovu utakmicu biće sprovedene ospežne mere bezbednosti. Na ulazima će biti vršena rigorozna kontrola pa će zato kapije beogradskog hrama košarke biti otvorene dva sata pre početka utakmice.  Kao i do sada ulaznica za ovaj meč neće biti u prodaji, važiće samo sezonske karte KK Crvena zvezda Telekom a jedan broj ulaznica biće podeljen sponzorima i prijateljima kluba (ulaznice koje su važile za prvu utakmicu finalne serije koje na sebi imaju poseban odsečak za treći meč).

KK Crvena zvezda apeluje na navijače da navijaju fer i sportski bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, upotrebe lasera i pirotehničkih sredstava. Želja svih u klubu, počevši od igrača i članova stručnog štaba do uprave kluba da utakmica protekne u najboljem mogućem redu i bez bilo kakvih incidenata.

– Uspeli smo da ostvarimo ono što smo želeli, da u drugom meču napravimo brejk i da u prvom iskoristimo prednost domaćeg terena – počeo je priču na konferenciji za medije pred 12. ovosezonski duel sa Partizan trener crveno-belih Dejan Radonjić i potom dodao:

– Imamo prednost od 2-0 u seriji i došli smo u situaciju da u jednom od tri naredna meča treba da slavimo da bismo osvojili titulu. Serija se nastavlja, svesni smo činjenice da će Partizan izaći na parket kako bi dao sve od sebe da svojim karakterom i iskustvom ne samo vrati brejk već i da dođe do prilike da odbrani titulu. Mi našu prednost želimo da iskoristimo, ali neće biti lako. Uprkos povredama i opterećenju spremamo se da damo sve od sebe kako bismo u sledećem meču pred našim navijačima bili bolji od Partizana – kratko je zastao Radonjić i potom dodao:

– Pozivam navijače da nam pomognu sportskim, fer i korektnim navijanjem, da budu uz nas kao što su i bili do sada. Prvo da dođemo do pobede, a tek onda da slavimo eventualno osvajanje titule – posebno je istakao trener Crvene zvezde Telekom. Radonjić je potom upitan da prokomentariše zdravstveno stanje svojih igrača:

– Situacija je praktično ista kao i pred prethodni meč, iako smo se nadali da će biti bolje, da ćemo moći da iskoristimo pauzu da bi stanje bilo bolje pogotovo kod Jovića. Ali, i on i Marjanović su u poziciji da i dalje nastupaju pod opterećenjima. Jović ako i sutra bude u stanju u kakvom je danas, vrlo verovatno neće igrati, što nema veze sa momentom kada je pogođen stolicom u glavu na prethodnom meču. Nismo mnogo govorili o tome ni onda, a nećemo ni sad – kratko je prokomentarisao Dejan Radonjić pre nego što je opet istakao da serija nije gotova dok jedna ekipa ne ostvari tri pobede:

– Mi znamo da moramo da igramo dobro, moramo da budemo bolji i koncentrisaniji posebno u odnosu na prošli duel. Moramo da pokušamo da stavimo u funkciju naš kvalitet, a da smanjimo njihov. Očekuje nas  40 minuta igre u kojima bez obzira na teške uslove za igru moramo da iscrpimo sve resurse kako bismo bili bolji od Partizana. Oni su za sada jedini prvaci Srbije, sa igračima koji imaju kvalitet i iskustvo. Oni će dati sve od sebe da produže seriju – konstatovao je strateg crveno-belih koji je zatim upitan da prokomentariše dobar učinak rivala u ofanzivnim skokovima u prethodnim mečevima:

– U prošlom duelu su imali dosta ofanzivnih skokova.Ranije ih je možda bilo i više, a mi ćemo pokušati da smanjimo i ovaj broj. Oni u toj sferi igre imaju veliki kvalitet i od njega dosta zavisi. Međutim, krajnji rezultat u ovoj statističkoj kategoriji ne utiče u toj meri da mi gubimo od njih pošto je to samo jedan od segmenata koji treba da bude dobar. Partizan ima karakter, pokušaće da igra još bolje i da napravi bolji rezultat, a mi moramo da budemo spremni na sve, ne samo na ofanzivne skokove – rekao je Radonjić koji je zatim upitan da prokomentariše pojedine detalje iz prethodnih mečeva koji su prelazili granicu sportskog duha:

– Puno se priča o tome, kao da se traži da se to desi. Potenciraju se stvari koje su interesantne, a treba da bude interesantno kako se igra, da momci budu dobri, da igraju dobro i taj rivalitet da bude sportski. Čvrst, naravno, ali u granicama onoga što se očekujeu sportskom ambijentu. Sutra ili eventualno posle toga bolja ekipa treba da primi čestitke od protivnika. Treba da se priča više o tome da sve bude fer, uključujući i sjajno navijanje. Ne treba preći granicu, da se ne ode u nešto što nije ono što većina zapravo želi. Na kraju treba da se priča šta je bilo presudno na terenu u ovim duelima – jasno je istakao trener Zvezde koji je nakon toga pričao i o učincima Marjanovića i Cirbesa:

– Pre svega mislim da smo napravili odličan odabir igrača na poziciji pet ove sezone. Njih dvojica odlično funkcionišu cele sezone.Bilo je momenata kada je Marjanović dominirao, jako smo ponosni na sve što je napravio ove sezone i na to koliko je napredovao.Takođe, znali smo da se to dešava i sa Maikom, svaki trenutak tokom sezone je koristio da pruži dobru partiju, videli ste i u plej-ofu ABA lige kada je odigrao kako je odigrao. Sada imamo problem sa kojim se borimo, nadam se da će Marjanović igrati kao i u prva dva meča finalne serije i da će da nam pomogne da dođemo do još jedne pobede. A da li će opet iskočiti Maik, ili će to biti neko drugi… Tako je bilo čitave sezone, igrali su i drugi, i u svakom trenutku gradili jedan timski duh koji je naša karakteristika u ovoj sezoni – izjavio je Dejan Radonjić pre nego što je dodao da ekipi znači iskustvo stečeno u finalu plej-ofa ABA lige:

– To iskustvo je bilo dobro, a nadam se da će i ovo biti dobro. Prošli meč je bio težak i iscrpljujući,od njega smo se više bavili time da poboljšamo povrede igrača, do trećeg meča ćemo dati sve od sebe da status svih nas bude pre svega takmičarski i da kroz njega dođemo do dobre igre i budemo zadovoljni na kraju – prokomentarisao je Radonjić koji je zatim upitan da li je među igračima prisutna euforija što su jako blizu osvajanja prve titule nacionalnog prvaka još od 1998. godine:

– Mislim da je realno reći da ja kao trener prepoznajem da ima i toga. Moramo da se maksimalno spremimo za taj sledeći duel protiv Partizana. Imali smo puno momenata u ovoj sezoni koje možemo analiziramo na sličan način. Titula koju želimo se jako dugo čeka, ali takav mentalni odnos je praktično već bio prisutan. Znamo šta treba da se uradi kako bi igrači bili na maksimalnom nivou, kako bismo napravili ono što smo već mnogo puta uradili ove sezone. To treba da uradimo još jednom, a da li će to biti već sutra, videćemo.

Na kraju konferencije za medije Radonjiću je postavljeno pomalo neobično pitanje a uslovljen je da može da odgovori samo sa da ili sa ne. Pitanje je glasilo:“ Da li bi Vam titula osvojena u šampionatu Srbije više značila od one u ABA ligi“.

Usledio je jasan odgovor:

– Da.

Скочи на траку са алаткама