Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Skener omladinaca priključenih pripremama

Autor: CZBG, Markoss

Obzirom da se na prvoj prozivci novog trenera Zvezde Miodraga Božovića, našao veliki broj omladinaca, te nekoliko igrača vraćenih sa pozajmice, u saradnji sa našim stručnim saradnik i specijalistom za mlađe kategorije srpskog fudbala, gospon Markossom, urađen je kratak skener momaka koji su se našli na spisku. Da krenemo:

Da prokomentarišem ove omladince koji su prebačeni u prvi tim i ove što su se vratili sa pozajmica:

Pre svega, nezadovoljan sam izostankom Rangelova i Ivanovića i sumnjam da bi normalan čovek koji je bar jednom gledao fudbal njih izostavio, tako da verovatno ima nekog problema oko ugovora ili hoće da idu, ali ne znam, pa ne mogu da tvrdim. I mali Filip Stanković je verovatno imao mesta pošto je standardan reprezentativac. Priča se o dobrim odnosima Terze i Faljija, a onda na pripreme ne pozovu Ivanovića i Stankovića koji su njegovi igrači.

Filip Manojlović (1996, golman, Sopot)– u svojoj generaciji je često bio u drugom planu, ali zaista izuzetno talentovan golman. Visok, dugačke ruke, hoće da sluša i radi, veoma pouzdan, ne pravi neke kikseve i slično.

Jovan Vićić (1997, golman, omladinci)– imao je odličnu polusezonu iza sebe, baš je odlično branio i vadio omladince u većini slučajeva. Trenirao je i sa prvim timom sve vreme od kada se Trkulja povredio.  Ima dobar refleks, ali mislim da nije bolji od Manojlovića, pa ni od godinu dana mlađeg Stankovića.

Zlatko Iličić (1996, desni bek, Zemun)– brz i prodoran, ali užasan u odbrani za jednog beka (baš ume da ispadne, pogotovo na duge lopte) i fizički nedorastao seniorskom fudbalu, iako to donekle kompenzuje borbenošću, centaršut solidan.

Marko Mijailović (1997, desni bek, omladinci)– fizički izuzetno dominantan, i mislim da će i u seniorskom fudbalu tako biti, odlična građa. Nije baš nešto brz, i mogao bi da poradi na odbrani, ali odličan centaršut ima, i spreman je za seniorski fudbal mnogo više od Iličića.

Marko Marinković (1994, štoper, Sinđelić)– već dve godine je tamo na pozajmici, a dogurao je i do kapitena. Visok, stamen, i rekao bih “štoper kakav postoji u svakoj našoj generaciji”, u suštini previše spor da bi mogao da igra na 30 metara od gola, a ume nekad i da kiksne na glup način i sa razlogom je Lazić dobio prednost u odnosu na njega.

Nenad Cvetković (1996, štoper, omladinci)– sve ono što sam rekao za Marinkovića, s tim da je on dosta pouzdaniji i da ne komplikuje mnogo. Opet i on je spor da bi igrao štopera u Zvezdi, iako ima odličnu visinu (oko 1.95) i svaki vazdušni duel kupi. I od njega je sa razlogom Vule dobio prenodst.

Miloš Stojanović (1997, štoper, Kolubara)– rekao bih daleko najveći talenat od svih sa spiska. Štoper koji odlično čita igru, odlično iznosi loptu, i neretko započinje napade svoje ekipe kada povuče loptu do protivničke polovine, uz zadovoljavajuću brzinu. Lepo bi bilo da naraste još malo, ali ume da se postavi tako da pokupi loptu glavom i pored višeg od sebe.

Nikola Stojković (1995, zadnji vezni, BSK Borča)– on je u suštini dobio šansu u omladincima tek kad je većina igrača iz njegove generacije napustila klub. Dugačke noge, nije baš nešto mnogo pokretan, ali pokriva solidan prostor, u napadu uglavnom prvom do sebe, u odbrani borbeno. Opis njegove igre je stelt.

Nikola Jovanović (1997, zadnji vezni, omladinci)– imao je dobru omladinsku sezonu iza sebe. Pošto nam je turnir u Bijeljini svež, ja bih njega uporedio sa kapitenom te generacije Milošem Nikolićem. Sitan, mršav, ali dosta borben i ume i da odigra napred neku dugu loptu, pa i da se ubacuje iz drugog plana u napad. Mislim ipak da bi bio duplo bolji igrač da je samo malo jači.

Nemanja Ahčin (1994, ofanzivni vezni, Mladost Lučani)– jedini od ovih igrača sa JSL iskustvom, ali tanko je to. Ima finu tehniku, zna fudbala što se kaže, ali nekonkretno, neodlučno i tako dalje. Sa razlogom je Vukan dobio šansu ispred njega.

Lazar Tufegdžić (1997, ofanzivni vezni, omladinci)– ima dobru tehniku, ali previše igra u mestu i usporava igru donekle, iako se bez lopte solidno kreće i vrši fin presing, svakako da mu brzina nije jača strana, ali zanimljiv je materijal za obradu. Mislim da može da igra i zadnjeg veznog još.

Dušan Živković (1996, levo krilo, omladinci)- piše levo krilo, ali može da igra i iza špica, iako mislim da se ovde bolje snalazi. Neosporno veliki talenat, ali ne može da se izbori sa Beogradom, nikako. Mislio sam da ga neće biti na prozivci, jer je zaista imao neke ispade sa ponašenjem. Brz je, ima super tehniku, al nekad se prosto previše zajebava i solira. Ako sredi glavu biće veliki igrač, ako ne, neće se ni baviti fudbalom.

Aleksandar Stanković (1998, golman, kadeti)– Jako talentovan golman, ima sjajan refles, građu i taj neki golmanski osećaj. Najperspektivniji u generaciji kadeta, pa je sasvim zasluženo pre svih dobio šansu da radi sa prvotimcima.

Eto, to je nekih 12 novih-starih imena, i nisam nešto zadovoljan. U omladincima su zaista odskakali Mijailović i Živković koji su već pozvani, i Ivanović i Rangelov koji nisu, i to su igrači koji su najveći talenti u toj ekipi. Stojanović je bio na pozajmici i kao što rekoh, od svih pobrojanih- on je najveći talenat nesumnjivo.

Slabija “berba” od prošlogodišnje. Od pobrojanih očekujem da sigurno u prvom timu ostanu Manojlović i Stojanović, uz eventualno Mijailovića i Živkovića, ostali teška priča, ali dobro, možda neko eksplodira na pripremama, videćemo.

 

2 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

    • Zavisi kako gledas, ja sam se trudio da sto realnije predstavim igrace i za mene su Manojlovic, Stojanovic, Mijailovic i Zivkovic jako talentovani, sto sam i naglasio.

Skoči na traku sa alatkama