Košarka Košarka/Vesti

GUROVIĆ, MITROVIĆ I NEDOVIĆ PROMOTERI ZVEZDINOG KAMPA

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaški klub Crvena zvezda veliku pažnju poklanja radu sa mlađim selekcijama. O uspešnosti tog rada najbolje svedoči podatak da su crveno-beli ove sezone objedinili šampionske titule u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Shodno tome za letnji period osmišljen je veoma moderan koncept rada koji će biti sprovođen na Zvezdinom košarkaškom kampu.

Letnji košarkaški kamp Crvene zvezde počinje sa radom 14. juna i trajaće sve do 11 jula. Zbog ogromnog interesovanja i činjenice da su svi kapaciteti kampa na Zlatiboru popunjeni, Crvena zvezda će od 1. do 7. jula i u Vrnjačkoj Banji organizovati jednu smenu kampa, a svi zainteresovani mogu da rezervišu svoje mesto putem broja telefona 066325955 ili preko mejl adrese abasta@kkcrvenazvezda.rs .

Osnovna novina je da će Zvezdin kamp od ove godine biti selekcioni, odnosno da će svi kamperi biti u prilici da izbore svoje mesto u nekoj od takmičarskih selekcija Crvene zvezde ukoliko to zasluže svojim talentom i napornim radom. Kamp na Zlatiboru poprimio je internacionalni karakter s obzirom da će ugostiti mlade košarkaše iz Rusije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Islanda, a nekoliko naših dečaka će specijalno zbog ovog kapma doći iz Amerike i Kanade.

Promoteri kampa biće bivši proslavljeni reprezentativac Milan Gurović, sadašnji trener FMP-a, kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović i bivši prvotimac crveno-belih Nemanja Nedović.

– Imaćemo skoro 400 polaznika koji će boraviti na ove dve lokacije gde će vredno trenirati pod budnim okom svojih trenera. Ono što je veoma bitno je reći da je ceo kamp organizovan od strane našeg košarkaškog kluba, a da je program kampa rađen po najsavremenijim metodama. Kreirali su ga treneri koji imaju višegodišnje iskustvo u radu sa najmlađima. Ono čime se ponosimo i čime smo zadovoljni je podatak da će ove godine kamp biti selektivnog karaktera, što znači da će najtalentovaniji igrači biti selektirani za takmičarske selekcije Crvene zvezde. Oni će od avgusta biti uključeni u naš takmičarski program i imaće priliku da budu članovi Crvene zvezde u narednom periodu – istakao je direktor crveno-belih pre nego što se upustio u objašnjavanje pojedinosti vezanih za košarkaški kamp:

– Glavni deo kampa se organizuje na Zlatiboru, u smeštajnim kapacitetima hotela „Braća Sekulić“ i „WaiTai“. Polaznici kampa će trenirati na otvorenim terenima na Zlatiboru, kao i u sportskim dvoranama „WaiTai“ i sportskoj hali u Čajetini. Svako dete koje bude učestvovalo na kampu neće voditi računa samo o treninzima jer će biti organizovan i niz drugih aktivnosti tokom dana: kvizovi znanja, nagradne igre, upoznavanja sa košarkaškim pravilima i druženje sa promoterima kampa, Milanom Gurovićem i Lukom Mitrovićem. Tu će biti i Nemanja Nedović, kao i još mnogo gostiju iznenađenja – kako trenera i igrača, ali i poznatih osoba – najavio je Davor Ristović, koji je pričao i o kampu koji se organizuje u Vrnjačkoj banji:

– Pored kampa na Zlatiboru čiji su kapaciteti popunjeni za vrlo kratko vreme, biće organizovan kamp i u Vrnjačkoj banji. Mislim da ćemo ove godine napraviti vrlo dobru bazu za sezone koje su pred nama. Veoma smo ponosni na činjenicu što je kamp međunarodnog karaktera. Svakodnevno nam se javljaju dečaci iz čitave Evrope sa željom da budu deo naše priče. Pored velikog broja dečaka i devojčica koje imamo u školi u Beogradu, počeli smo da širimo našu priču sa rezultatima koje postižemo na terenu sa prvim timom i mlađim selekcijama. Mislimo da je to ono što je naša budućnost – jasno je istakao Ristović pre nego što je dodao:

photo

– Ove godine smo kamp organizovali sa našim prijateljima iz Sport Vision-a, koji nam već dve godine pomažu u radu i sa prvim timom i sa mlađim kategorijama. Od njih smo dobili posebnu pomoć u organizaciji košarkaškog kampa zbog čega bih ovim putem želeo da im se zahvalim. Takođe, pored Sport Vision-a, tu je i IDEA koja će nam posebno pomoći oko rada kampa u Vrnjačkoj banji. Tu su i naši stari prijatelji Diva i Lasta koji će direktno učestvovati u organizaciji oba kampa – zahvalio se direktor Crvene zvezde Telekom kompanijama koje su podržale ideju crveno-belih.

Bivši reprezentativac i proslavljeni košarkaš, Milan Gurović biće promoter na košarkaškom kampu. Gurović će preneti deo svog bogatog igračkog iskustva ali i trenerskog znanja:

– Čast mi je što sam deo ovog projekta. Mogu da kažem da je organizacija na vrhunskom nivou. Sa moje strane, kad se vratim 25 godina u nazad, malo sam i ljubomoran na današnje mlađe naraštaje što imaju priliku da učestvuju na ovakvim manifestacijama, na ovakvim kampovima. Nisam pristrasan, ali mislim da je Zvezdin košarkaši kamp ubedljivo najbolji što potvrđuju i reči Davora Ristovića. Ranije ovakvi kampovi nisu postojali, a na njima zaista ima mnogo toga da se nauči. Imamo vrhunske mlade stručnjake koji mogu da pokažu mladim momcima prve, početne korake, ali i da ih možda naprave boljim ljudima što je najbitnije – istakao je trener FMP-a. Milan Gurović i zatim dodao:

– Bitno je sa kim rade ti mladi momci, to je izuzetno važna stavka. Mislim da su u pravim rukama, da sigurno neće pogrešiti dolaskom na Zvezdin kamp. Ostalo je na njima, koliko će da napreduju. Moraju da budu posvećeni i maksimalno skoncentrisani. Ali, pre svega treba da vole košarku. Ako ne volite previše košarku, male su vam šanse za većim uspehom. Morate da date 100 posto svojih mogućnosti – poručio je polaznicima kampa legendarni košarkaš.

Još jedan od Zvezdaša koji će svoje slobodno vreme iskoristiti kako bi pomogao razvoju najmlađih košarkaša je i jedan od najbolji igrača crveno-belih i reprezentativac Srbije, Luka Mitrović:

– I meni je veoma drago što imam priliku da budem promoter ovog košarkaškog kampa. Takođe mi je drago što je Crvena zvezda preuzela organizaciju kampova na Zlatiboru i u Vrnjačkoj banji posebno zbog toga što sam ja imao prilike da prisustvujem nekolicini sličnih kampova kada sam počinjao da se bavim košarkom. Sa njih nosim jako lepe uspomene, pre svega zbog druženja sa saigračima i drugarima, a naravno da se na njima i u košarkaškom smislu može mnogo toga naučiti. I tada je dolazilo dosta proslavljenih igrača, koji su deci prenosili svoja dragocena iskustva – rekao je Mitrović i potom se osvrnuo na uslove rada koje će kamperi imati na Zlatiboru:

–  Kao prvotimac Crvene zvezde imao sam priliku da dva leta boravim na Zlatiboru gde smo radili deo predsezonskih priprema i mogu da prenesem samo sve najbolje o uslovima, što košarkaškim, što klimatskim. Mislim da je Zlatibor pravo mesto za organizaciju jedne ovakve manifestacije. Siguran sam da ćemo se lepo družiti na košarkaškom kampu sa mališanima i da ćemo svi zajedno naučiti dosta toga – istakao je mladi košarkaš pre nego što se ponovo osvrnuo na to koliko je značajno što će polaznici kampa imati prilike da uče direktno od svojih idola:

– Za nas je mnogo značilo da nam poteze pokazuje jedan Dejan Tomašević, ili proslavljeni ruski košarkaš Sergej Panov. Utisci se prepričavaju dugo posle završetka takvih košarkaških kampova – zaključio je Zvezdin kapiten.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama