Fudbal Fudbal/Omladinski pogon

Učinak mlađih kategorija: juniori remizirali, kadeti poraženi, mlađi kadeti obezbedili titulu

Autor: CZBG, izvor: ”Sportski žurnal”

Omladinci:

23. kolo – odložena utakmica

OFK Beograd – Crvena zvezda 1:1 (1:1), strelci: 1:0 Duronjić (2), 1:1 Aleksić (6).

Vićić – Stupić, Aleksić, Stanković, Tošić – Jovanović – Rangelov, Bjeličić, Tufegdžić, Lisičić – Ivanović.

Igrač utakmice: Borko Duronjić (OFK Beograd).

Plavo beli su krenuli ofanzivno, što je rezultiralo pogotkom. Posle prodora sa desne strane, Duronjić sa šest metara lako vara Vićića. Posle kornera i gužve u šesnaestercu, najbolje se snašao Aleksić i izjednačio. Gigić je malo kasnije mad,urdio i golmana, ali nije bilo hladne glave za pogodak. Na drugoj strani, golman Vraneš zaustavlja pokušaj Rangelova. Posle kornera u 36. minutu, sevnula je kontra igrača sa Marakane, Bjeličić je sjajnim pasom asistirao, a Rangelova, sa devet metara, samo milimetri su delili da se upiše u strelce.

U nastavku, posle kontranapada i oštrog centaršuta Belakovića, u kolosalnoj prilici našao se Janković, ali sa pola metra promašio je prazan gol. U sledećem napadu oboren je u kaznenom prostoru Belaković, ali sudija Krstić nije podlegao pritisku i pokazao je da se igra nastavi. Ivanović je, posle kornera, bio najviši u skoku, ali nije se upisao u strelce. Sjajan dribling i šut sa distance Zlatkovića u 85. minutu, Vićić je stao kao ukopan, ali prečka je zaustavila loptu. Posle slobodnog udarca Jankovića i gužve u šesnaestercu, lopta je pogodila jednog od igrača Zvezde u ruku, ali sudija je još jednom ostao nem.

U dobroj igri, iako su golovi rano pali, uživali su i naši asovi. Meč su pratili Marko Pantelić, Ardijan Đokaj, Oliver Kovačević…

Kadeti:

26.kolo – odložena utakmica

Crvena zvezda – Teleoptik 1:2 (0:1), strelci: 0:1 Slavković (32), 1:1 Galečić (83), 1:2 Cvetojević (90+2).

Stanković, Novaković (62. Čitaković), Vasiljević, Pejović (41. Milašinović), Nikolić, Filipović (66. Stojanović), Cvetković, Crnadak (29. Petrović), Grbović (34. Galečić), Đurić, Romanić (60. Đorđević).

Igrač utakmice: Slavković (Teleoptik)

Početak utakmice nije mnogo obećavao, a jedna od lepših prilika bila je u 17. minutu kada je Slavković iz slobodnog udarca iznudio korner. Posle centaršuta, šansu je potražio Bulatović, ali je pogodio prečku. Mitić je, desetak minuta kasnije, uspeo da spasi gol, ali gosti su ubrzo iskoristili šansu i poveli. Slavković je namamio golmana da izađe izvan šesnaesterca i lobom zatresao mrežu.

Crveno beli su u nastavku počeli da napadaju, u 65. minutu Galečić sa deset metara nije dobro zahvatio loptu. Galečić je ipak pred kraj, na asistenciju Đurića, bio precizan za izjednačenje. Konačan rezultat postavio je Cvetojević, čisto radi reda pokušao je i uspeo da obezbedi 3 boda.

Mlađi kadeti:

24. kolo

Crvena zvezda – 011 2:0 (0:0). Strelci: 1:0 Kovač (70), 2:0 Joveljić (78).

Kostić, Gačić, Milunović, Jokić, Terzić – M.Z.Nikolić (Puzić) – Sićović (Rakić), Perić (Kovač), Živojinović (Mihajlović), Maksić (Vukmanović) – Galečić (Joveljić).

Crvena zvezda je u meču odloženog 24. kola pobedile i defin itivno se osamila na vrhu tabele Lige mlađih kadeta. Do tri boda zvezdaši su došli u posldenjih deset minuta meča. Vođstvo domaćinu doneo je Kovač, a pobedu je overio Joveljić dva minuta pre kraja.

Poslednjim zviždukom Ivane Jovanović, postali su i zvanično najbolji tim u ligi, pa je usledila proslava osvojenog prvog mesta.

 

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama