Fudbal Fudbal/Vesti

Treći međunarodni forum “Fudbal za prijateljstvo”

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Berlin je za vikend ugostio treći međunarodni dečiji forum – organizovan u okviru društveno odgovornog projekta “Fudbal za prijateljstvo” kompanije Gazprom. Čak 670 dece je uzelo učeše u ovom projektu tokom 2015.godine, dok ga je dodatno podržalo više od 100.000 dece i odraslih – uključujući poznate sportiste i umetnike.

Tokom programa foruma, deca su imala priliku da se druže sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja i fudbalskim zvezdama – poput globalnog Ambasadora projekta, Franca Bekenbauer – kao i da učestvuju na Međunarodnom turniru uličnog fudbala omladinskih timova. Na samom turniru, FK Crvena zvezda je izgubila u četvrtfinalu od Galatasaraja, a pobednik takmičenja je FK Rapid.

Posle foruma, svi učesnici su prisustvovali Finalnom meču UEFA Lige šampiona između Barselone i Juventusa na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

– Presrećni smo što smo učestvovali na ovakom velikom i odlično organizovanom događaju. Žao nam je što se nismo bolje plasirali, ali deca su uživala u druženju sa vršnjacima iz drugih zemalja. Vrhunac je grupni odlazak na finalnu utakmicu Lige šampiona. Siguran sam da će deca ovih par dan pamtiti do kraja života – izjavio je Nebojša Stamenković, trener omladinaca FK Crvena zvezda.

– Ne mogu da vam opišem koliko sam srećna što mi se ukazala prilika da učestvujem u ovako velikom projektu i što sam baš ja izabrana da na press konferenciji postavim pitanje čuvenom Bekenbaueru i to još na nemačkom. Divno smo se družili sa drugarima iz drugih zemalja, uživali u lepotama Berlina. Ispunila mi se i želja da uživo gledam Mesija – izjavila je vidno uzbuđena Una Kozić, mlada novinarka koja je inače i deo tima ŽFK Crvena zvezda.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama