.

141 jedinica “crveno-bele krvi”

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Crveno-bela krv“ održana je po sedmi put. Ova plemenita akcija u organizaciji Udruženja građana Delije Sever održana je na otvorenim terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu i okupila je 141 dobrovoljnog davaoca. S obzirom da je Košarkaški klub Crvena zvezda uslovno rečeno bio domaćin, menadžment i volonteri kluba uzeli su aktivno učešće u ovoj akciji.

– Ovo je jedna od najznačajnijih akcija za Institut za transfuziju krvi Srbije. Akcija „Crveno-bela krv“ koju organizuje Udruženje građana Delije Sever postala je tradicionalna pošto se organizuje već nekoliko godina i zato moram da priznam da smo očekivali ovakav odziv. Ova akcija je zaista važan resurs kada je u pitanju kontinuirano snabdevanje krvlju beogradskih zdravstvenih ustanova u kojima se zbrivanja najveći broj pacijenata u Srbiji – naglašava Gordana Antuljeskov iz službe za odnose sa medijima Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Treba istaći da je akcija „Crveno-bela krv“ u ponedeljak održana u Boru i Nišu, a naredna je zakazana već za septembar i nadamo se da će biti još masovnija.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама