Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

ZVEZDI POL-POZICIJA I PORED PORAZA 92:82

Autor: CZBG, izvor: http://kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pretrpeli su prvi poraz ove sezone u Superligi Srbije. Bolji od crveno-belih je bio večiti rival Partizan i to rezultatom 92:82.

Po svemu viđenom izabranici Dejana Radonjića nisu imali svoje veče, dok je rival bio silno motivisan što se odrazilo na visoke procente šuta, a pogotovo na početku utakmice kada je domaćin stekao visoko vođstvo.

Ipak, ono što nije izostalo crveno-belima i ovog puta je karakter. Naime, Zvezda je na pet minuta pre kraja imala čak 20 poena zaostatka (88:68) i prednost domaćeg terena u plejofu je bila ugrožena jer su crveno-beli u prvom meču ovih rivala trijumfovali sa 92:76. Izabranici trenera Radonjića su do kraja susreta zaigrali agresivnije u odbrani, dozvolili rivalu samo jedan poen sa linije za slobodna bacanja sve do Andrićeve trojke uz zvuk sirene i ublažili poraz – dovoljno, za prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Crveno-beli nisu započeli utakmicu na najbolji način, a rival je bio izuzetno šuterski raspoložen. Pavlović je pogodio dve trojke, Tepić jednu i već nakon dva minuta igre je rezultat glasio 13:2 za Partizan. Jaka Blažič i Markus Vilijams su vezali pet poena, ali je domaćin i dalje bio gotovo nepogrešiv u šutu sa distance pa je izabranicima trenera Radonjića bilo teško da se rezultatski vrate u meč. U završnici prvog perioda Pavlović je pogodio svoju treću trojku, a ukupno petu Partizanovu iz isto toliko pokušaja i to se odrazilo na rezultat (30:13).

Međutim, crveno-beli nisu klonuli. Serija 6:0 u završnici prve četvrtine bila je dobar zamajac za izabranike Dejana Radonjića koji su u drugoj čevrtini zaigrali znatno bolje u odbrani. Partizanova prednost se polako topila i Zvezda je u dva navrata nakon poena Cirbesa prilazila na osam poena zaostatka (39:31). Ipak, domaćin je zonskim presingom i zonskom odbranom uspeo da uspori zahuktalu Zvezdu, a poeni Marinkovića su pred početak poslednjeg minuta druge deonice vratili Partizanu 14 poena prednosti (53:39).

U nastavku je borbena Zvezda pokušavala. U nekoliko navrata crveno-beli su prilazili na deset poena zaostatka, ali je Partizan i dalje služio šut pa je svaki pokušaj naleta osujećen preciznim šutem rivala.

Zvezda je u poslednji period ušla baš sa deset poena minusa (72:62). Crveno-beli su imali nekoliko šansi da se primaknu, ali je koncentracije ponestajalo. Motivisani rival je to uspeo da iskoristi pa je serijom 10:4 ponovo došao do velikih 15 poena prednosti na nešto više od pet minuta do kraja (82:67). U tim trenucima Kalinić je dobio isključujuću grešku i Partizan je to materijalizovao ubacivši čak šest poena iz jednog napada i domaćin je stekao čak 20 poena prednosti (88:68).

Crveno-beli su od tog trenutka zaigrali mnogo bolje i prepoznatljivo agresivnom odbranom odbranili razliku iz prvog meča. Seriju 14:4 predvodili su Marjanović i Vilijams, a izabranici Dejana Radonjića su za veliku borbu na kraju nagrađeni od navijača koji su ih zdušno podržavali.

Partizan Nis – Crvena zvezda Telekom 92:82 (30:19, 23:22, 19:21, 20:20)

Partizan Nis: Pavlović 20 (8sk), Tepić 14 (4sk), Murić 6, Marinković 15, Dalo, Milutinov 9, Mačvan 18 (9sk, 6as), Đumić 2, Andrić 9, Milutinović, Glišić, Bezbradica.

Crvena zvezda Telekom: Vilijams 13, Rebić, Dangubić 9, Mitrović 6, Lazić 10 (6sk), Blažič 4, Kalinić 4, Marjanović 20 (10sk), Tejić, Dženksins 11 (4as), Jović, Cirbes 5 (4sk).

 

4 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама