Košarka Košarka/Vesti

22 IGRAČA ZVEZDE NA ŠIRIM SPISKOVIMA REPREZENTACIJA

Izvor: http://www.kkcrvenazvezda.rs

Muške reprezentativne selekcije naše zemlje ovog leta učestvovaće na nekoliko veoma značajnih takmičenja. Kadetska (do 16 godina), juniorska (do 18 godina), mlada (do 20 godina) i seniorska reprezentacija igraće na evropskim prvenstvima, selekcija do 19 godina učestvovaće na Svetskom prvenstvu na Kritu, dok univerzitetsku reprezentaciju očekuje učešće na letnjoj Univerzijadi u Južnoj Koreji.

Ono što služi za ponos Crvenoj zvezdi je činjenica da se čak 22 njena igrača nalaze na širim spiskovima svih reprezentativnih selekcija. Ako se u obzir uzme i razvojni tim crveno-belih, odnosno FMP, dolazi se do impozantne brojke od čak 33 igrača (22 Crvena zvezda i 11 FMP). Posebno je interesantno istaći da čak šestorica košarkaša figuriraju kao potencijalni reprezentativci u dve selekcije.

Za dres sa državnim grbom ovog leta konkurišu:  Miloš Stajčić, Aleksa Uskoković, Vuk Đorđević, Dalibor Vučković, Zoran Paunović, Filip Vidačić, Nikola Ćurčić (kadetska reprezentacija), Stefan Kenić, David Miladinović, Nikola Popović, Aleksandar Aranitović, Aleksa Radanov, Matija Radović, Boriša Simanić (juniorska reprezentacija), Danilo Ostojić, Marko Radovanović, Stefan Lazarević Ilija Đoković, Vojislav Stojanović, Nikola Rakićević (selekcija do 19 godina), Marko Tejić, Nikola Rebić, Đorđe Kaplanović, Marko Gudurić, Dragan Apić, Dejan Davidovac (mlada reprezentacija), Ognjen Dobrić, Strahinja Mićović (univerzitetska reprezentacija) i Boban Marjanović, Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Stefan Jović, Nemanja Dangubić (seniorska reprezentacija).

Crvena zvezda je ove sezone objedinila titule u svim mlađim selekcijama pošto su pioniri, kadeti i juniori postali prvaci države. Prvi tim je već osvojio dva trofeja u Kupu Radivoja Koraća i ABA ligi, a predstoji mu borba i za treći u Super ligi Srbije. Sve to ukazuje na činjenicu da su ne samo ostvareni vrhunski takmičarski rezultati već i da se u kompletnom pogonu Crvene zvezde razvijaju veoma talentovani i kvalitetni košarkaši koji će ovog leta predstavljati srž svih reprezentativnih selekcija.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama