Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdin trjumf za 13-0 Radonjić: Potrebno je brzo da se konsolidujemo

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom zabeležili su i 13. uzastopnu pobedu u Super ligi Srbije. U meču u kome je zbog odsustva Luke Mitrovića kapitensku traku poneo Branko Lazić, Zvezda je savladala Vojvodinu Srbijagas rezultatom 91:82.

Novosađani su pružili veoma snažan otpor favorizovanim crveno-belima pre svega zahvaljujući veoma dobrim procentima šuta, posebno za tri poena. Posle prvog poluvremena u kome je šuterski odskočio Nikola Kalinić Zvezda je znatno angažovanije zaigrala u nastavku. Markus Vilijams je odlično dirigovao napadima, Maik Cirbes je atraktivnim zakucavanjima zagospodario reketom pa je Zvezda došla do dvocifrene prednosti. Potez koji je podigao publiku na noge bilo je atraktivno alej-up dodavanje Viljamsa i snažno zakucavanje Cirbesa što je zagrejalo dlanove malobrojne publike u Pioniru.

Veliki broj utakmica u kratkom vremenskom roku uzeo je danak, pa se to pomalo odrazilo i na enrgiju crveno-belih. Vojvodina je sa druge strane pogađala trojke kada je trebalo i držala rezultatski priključak. Ipak, u poslednjoj četvrtini stvar u svoje ruke uzeo je Marjanović od koga nije bilo odbrane pa su crveno-beli zasluženo slavili.

U poslednjem kolu domaćeg šampionata na programu je derbi meč sa Partizanom, deveti ove sezone. Utakmica se igra u četvrtak u Pioniru, a domaćini će biti creno-beli.

Crvena zvezda Telekom – Vojvodina Srbijagas 91:82 (22:18, 22:21, 25:17, 22:26)

Crvena zvezda Telekom: Vilijams 10 (7 as), Rebić, Dangubić 10, Lazić 8, Blažič 8, Kalinić 15, Marjanović 21 (8 sk), Kaplanović, Tejić 2, Dženkins 4, Jović, Cirbes 13.

Vojvodina Srbijagas: Jovišić 6, Novak 22, Vrbaški, Čampara 5, Popović 2, Matić 4, Šešlija 10, Bursać, Branković, Radenović, Jeremić 15, Grubor 18.

Radonjić: Potrebno je brzo da se konsolidujemo

Košarkaši Crvene zvezde Telekom uspešno su nastavili takmičenje u Superligi Srbije. Izabranici Dejana Radonjića upisali su i trinaestu uzastopnu pobedu savladavši novosadsku Vojvodinu rezultatom 91:82 u pravoj napadačkoj utakmici u beogradskoj dvorani Pionir.

Utiske posle meča izneo je mladi Nemanja Dangubić, koji je u ovom susretu ostvario dvocifreni košgeterski učinak upisavši deset poena:

– Čestitam igračima Vojvodine na odličnoj utakmici. Mi smo odradili dosta korektnih stvari, u narednom periodu treba da se pripremimo za derbi i plej-of u koji želimo što bolje da uđemo – kratko je prokomentarisao krilni košarkaš.

Trener crveno-belih takođe je izrazio zadovoljstvo zbog novog trijumfa svojih pulena, ali i zabrinutost zbog nezavidne situacije zdravstvenog biltena:

– Osvojili smo nove bodove i imamo još meč protiv Partizana za kraj regularnog dela sezone. Posle ovoliko odigranih mečeva, treninga i putovanja, u ovom trenutku, pred sam ulazak u završnicu domaćeg takmičenja, malo zabrinjava situacija oko igrača koji nisu najspremniji za mečeve. Večeras je kapiten Mitrović morao da pauzira, a imali smo i još neke igrače koji su roviti. Potrebno je da se u što kraćem periodu konsolidujemo i zdravstveno spremni uđemo u sledeći duel, a ono što je najvažnije jeste da budemo spremni za početak plej-ofa koji je praktično tu ispred nas. Vojvodina je odigrala odličan meč i čestitam im na tome, kao i na uspešnoj sezoni – završio je Radonjić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama