Rukomet Rukomet/Izveštaji

Svemoćni Cupara za opstanak crveno-belih

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde remizirali su u poslednjem 10. kolu plej-auta protiv Požarevca u Beogradu rezultatom 31:31 i izborili opstanak u ligi. Golman i kapiten domaćeg tima Vladimir Cupara branio je fenomenalno u drugom poluvremenu, na svojoj poslednjoj utakmici u Zvezdinom dresu, pa su crveno-beli uspeli da obezbede opstanak zauzevši prvo mesto u plej-autu.

Domaći tim je odlično počeo meč i stigao do lepe prednosti od 5:2 nakon čega je usledio tajm-aut. U narednom periodu ekipa Nenada Peruničića je držala vođstvo koje je najčešće iznosilo dva gola razlike. Sjajno je igrao mladi levi bek Nikola Milošević, koji je snažnom šutevima sa distance održavao Zvezdinu prednost, a kapiten Vladimir Cupara je imao par uspešnih intervencija na golu u svom oproštajnom meču.

Golovima Mladena Ivanovića i Ognjena Kajganića crveno-beli su ponovo stigli do tri razlike (11:8), ali je zatim usledila serija gostiju od 3:0 i strateg beogradskog kluba bio je prinuđen da zatraži minut odmora. Nikola Milošević sa dva uzastopna gola donosi crveno-belima +2 (14:12), a zatim Mladen Šotić za kratko vreme postiže dva pogotka sa levog krila i Zvezda ponovo stiže do tri gola razlike (16:13). Mogli su domaći i do većeg vođstva da golman Požarevca nije odbranio dva sedmerca Aleksandru Dragutinoviću. Uporni Požarevljani su koristili Zvezdine greške i smanjili na 16:17 u finišu prvog dela, ali je Šotić gotovo uz zvuk sirene pogodio za 18:16 posle prvih 30 minuta.

Zvezda je nošena velikom podrškom sa tribina odlično krenula i u nastavku uz neiscrpnu energiju. Viktor Matičić i Dejan Babić postižu golove, a Cupara brani nekoliko udaraca, tako da ekipa stiže i do četiri razlike (21:17), međutim gosti vrlo brzo prilaze na gol zaostatka (20:21).

Novi Zvezdin nalet još jednom donosi prednost od četiri razlike (25:21). Seriju je otvorio Darko Todorović, koji je stisnuo zube na ovom meču i pomogao drugovima, a Matičić je odveo ekipu do plus četiri. Imali su crveno-beli i malo sreće jer su gosti pogodili stativu iz sedmerca, a Alčaković nije iskoristio zicer u kontri.

Međutim, isti igrač je kasnije realizovao sedmerac, pa je Požarevac prišao na samo gol zaostatka, a golman i kapiten Zvezde Vladimir Cupara je činio čuda u poslednjih 15 minuta. Odbranio je gomilu teških šuteva i zicera, ali zbog grešaka u napadu Zvezda je strepela do samog kraja.

Bezbroj puta su Požarevljani stizali do izjednačenja u finišu. Kod 28:28 imali su šansu i da povedu, ali je Cupara još jednom spasao ekipu. Iskusni Ognjen Kajganić je preuzeo odgovornost u poslednjim minutima i tri puta dovodio crveno-bele do vođstva, ali su gosti i pored Cuparinih odbrana uspeli da se domognu boda i izjednače na 31:31.

Na kraju su se obe ekipe radovale opstanku. Crveno-beli su posle naporne sezone obeležene povredama podelili radost sa svojim navijačima koji su ih na ovom meču fenomenalno bodrili od samog početka.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Aleksandar Dragutinović sa šest pogodaka, dok su Nikola Milošević i Ognjen Kajganić pet puta pogađali mrežu. U ekipi Požarevca odličnu partiju pružio je Miloš Tica sa 10 golova. Marko Perović je postigao sedam, a Ognjen Kajganić pet pogodaka.

Crvena zvezda – Požarevac 31:31 (18:16)

Beograd – Dvorana: Šumice. Gledalaca: 500. Sudije: Mošorinski i Pandžić. Sedmerci: Crvena zvezda 5 (3), Požarevac 6 (5). Isključenja: Crvena zvezda 8, Požarevac 6 minuta.

Crvena zvezda: Živojinović, Dragutinović 6 (2), Vujović, Milošević 5, Gačević, Antelj, Nikolić, Todorović 2, Cupara (13 odbrana), Šotić 3, Nešovanović 3, Matičić 4 (1), Babić 2, Ivanović 1, Leovac, Kajganić 5.

Požarevac: Arsić, Perović 7 (3), Marić, Alčaković 5 (2), Jevđenović, Veljković, Tica 10, Žegarac, Čavaljuga, Vitas, Protić 1, Todorović 2, Minić, Vučković 3, Stevanović 3, Miljojković.

Zvezda je takmičenje u plej-autu završila na prvom mestu sa skorom od 11 pobeda, dva remija i sedam poraza, gol razlikom 606:504 i 24 osvojena boda, a ukupno na sedmom mestu u Super ligi Srbije. Zanimljivo je da je čak pet ekipa završilo takmičenje sa po 24 boda, a Planinka je u tom krugu imala najlošiji skor, pa je uz Kolubaru ispala iz lige.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama