Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

ZVEZDA TRIJUMFALNO PROŠLA I KROZ ŽELEZNIK | 77:91

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Crvena zvezda Telekom zabeležila je i 12. uzastopnu pobedu u Super ligi Srbije. Crveno-beli su u dvorani u Železniku savladali FMP rezultatom 91:77 uz još jednu odličnu partiju Bobana Marjanovića, kao i kapitena Luke Mitrovića.

Posle prilično izjednačenog prvog poluvremena u kome se učinkom kod domaćih istakao Apić, Zvezda je mnogo angažovanije zaigrala u nastavku. Serijom trojki Markusa Vilijamsa crveno-beli su došli do dvocifrene prednosti (39:49). Sjajni plejmejker Zvezde odlično je i razigravao saigrače, pa su izabranici Dejana Radonjića došli do 18 poena prednosti (65:47). Međutim, FMP je serijom preciznih šuteva van linije 6,75 uspeo da uhvati priključak. Mićović je sa tri uzastopne trojke načeo crveno-bele, pridružio mu se i raspoloženi Gudurić pa su domaći samo pet minuta pre kraja došli na svega tri poena minusa (72:75). Međutim, kvalitet i iskustvo crveno-belih u tim trenucima su izašli na videlo. Zvezda je podigla nivo čvrstine i agresivnosti u odbrani, Mitrović i Dženkins pogađali su kada je bilo neophodno pa je Zvezda i posle gostovanja u Železniku ostala jedini neporaženi tim u Super ligi Srbije.

I na ovoj utakmici nekoliko vrlo atraktivnih zakucavanja imao je Majk Cirbes, a jedan od najlepših poteza na utakmici bilo je snažno zakucavanje Branka Lazić koji je efektno poentirao posle prodora uz čeonu liniju. Trener Radonjić je i u ovom meču odmarao Stefana Jovića, a naredni duel Crvena zvezda Telekom igra u ponedeljak u dvorani Pionir protiv novosadske Vojvodine.

FMP – Crvena zvezda Telekom 77:91 (15:21, 22:20, 20:27, 20:23)

FMP: Davidovac 8, Mićović 10, Apić 19, Lazarević, Dobrić 7, Peković, Gudurić 14, Simanić 3, Radovanović 2, Ostojić, Šturanović 6, Đoković 8.

Crvena zvezda Telekom: Vilijams 14, Rebić 1, Dangubić 4, Mitrović 18, Lazić 9, Blažič 3, Kalinić, Marjanović 24, Kaplanović, Tejić, Dženkins 8, Cirbes 10.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама