Rukomet Rukomet/Vesti

Najava: Meč sezone za crveno-bele

Izvor: Zvanična stranica RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde zatvaraju sezonu utakmicom protiv Požarevca u kojoj nemaju prava na kiks. Meč 10. kola plej-auta Super lige Srbije igra se u subotu od 19 časova u Sportsko-rekreativnom centru Šumice.

Posle brojnih povreda važnih igrača koje su dovele do većeg broja poraza na gostovanjima u šampionatu, ekipa Nenada Peruničića mora da juriša na pobedu u poslednjem kolu kako ne bi sebe dovela u situaciju da drugi klubovi kroje sudbinu ekipe iz LJutice Bogdana. Trijumf protiv Požarevca bi Zvezdi osigurao opstanak, a remi bi bio prihvatljiv samo u slučaju da crveno-beli završe sa istim brojem bodova kao i Železničar od koga imaju bolji međusobni skor. Međutim, ukoliko više ekipa bude u krugu sa Zvezdom, može svašta da se desi, obzirom na negativan bilans protiv Rudara i Planinke. Zbog toga je pobeda nad Požarevljanima imperativ za Zvezdu, koja ove sezone igra neuporedivo bolje na svom terenu nego u gostima.

Sve utakmice poslednjeg 10. kola plej-auta počinju u 19 časova, a ostali parovi su Kolubara – Železničar i Rudar – Planinka. Pred finiš sezone Crvena zvezda, Požarevac, Rudar i Planinka imaju po 23 boda, Železničar je sakupio 22, a Kolubara je bez bodova. Iz lige će ispasti dva kluba sa najmanjim brojem bodova.

Crveno-beli ove sezone imaju negativan skor protiv Požarevca. Nakon pobede u 1. kolu Super lige od 29:26 u Beogradu na samom početku šampionata, Zvezda je sledeće dve utakmice izgubila na gostovanjima u Požarevcu i to sa 27:29 u 10. kolu Super lige, a zatim i 26:31 u 5. kolu plej-auta.

Zbog velike važnosti utakmice i kvaliteta rivala, četa Nenada Peruničića mora da pruži svoj trenutni maksimum kako bi se sve završilo na najlepši mogući način. Neće im biti lako, jer će na drugoj strani biti rukometni znalci poput Miloša Tice, Marka Perovića, Marka Čavaljuge, Stefana Alčakovića, Milana Žegarca i ostalih, ali i Zvezda ima jake adute u Nenadu Peruničiću, Viktoru Matičiću, Dejanu Babiću, Aleksandru Dragutinoviću, Vladimiru Cupari, Mladenu Ivanoviću i društvu.

Podrška navijača Zvezdi je potrebnija nego ikad. Ekipa nošena njihovim bodrenjem imala bi dodatnu snagu da izgura još ovu utakmicu u sezoni, a nema razloga da pristalice trofejnog kluba ne ispune Šumice u velikom broju obzirom da je fudbalska sezona završena, a košarkaši igraju dan ranije.

Crvena zvezda – Požarevac

10. kolo plej-auta Super lige Srbije

Subota, 30. maj 2015.

SRC Šumice – Beograd, 19:00 časova

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama