Fudbal Fudbal/Vesti

Ognjen Koroman i mlađi kadeti pred medijima

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

U utorak, 26. maja, medijima su se obratili pobednici turnira prijateljstva koji je po drugi put održan u Bijeljini.
image
Mlađi kadeti Crvene zvezde predvođeni trenerom Ognjenom Koromanom, zabeležili su sve pobede, ukupno pet, na turniru, od kojih su najznačajnije one u polufinalu protiv Dinama (1:0), i naravno finalu protiv Vojvodina (1:0).

– Mislim da smo ostvarili lep rezultat. Ovo je veliki uspeh za ovu generaciju, i još veća obaveza za sve nas u omladinskom pogonu. Ponosan sam što sam deo Crvene zvezde i što sam trener ovih dečaka. Želeo bih da se zahvalim svima koji su učestvovali na turniru. Takođe, zahvalio bih se pre svega mojim igračima koje treniram. Pokazali su karakter, kvalitet, velki potencijal, i mislim da klub u narednom periodu može ozbiljno da računa na njih. Hteo bih da se zahvalim i Marku Mitroviću, mom prethodniku koji je trenirao ovu generaciju pre mene i koji je selektirao ovu ekipu. Ovo je takođe uspeh i Vladimira Petrovića Pižona koji je takođe učestvovao u selektiranju ekipe. Ja im se od srca zahvaljujem. Takođe sam zahvalan i mojim saradnicima Marku Tomiću i Mihajlu Rajkoviću, i oni su deo ovog tima. Turnir je jedan od najjačih u regionu. Pokazali smo da smo najbolja i najtalentovanija ekipa u regionu, i ovo nam je obaveza više da krenemo u još žešći rad. Kao trener mogu da obećam da ćemo još jače raditi i da ćemo pružati još veće i bolje rezultate – rekao je Koroman.

image (1)
Fudbaleri koji su ostvarili ovaj veliki uspeh su:

Sićović Milosav, Milunović Nemanja, Maksić Filip, Mudragović Stefan, Nikolić J. Miloš, Musić Nikola, Vukmanović Nemanja, Kostić Uroš, Beljić Saša, Tomašević Nemanja, Terzić Aleksa, Rakić Slađan, Đekić Vladan, Galečić Fedor, Jokić Ranko, Nikolić Z. Miloš, Joveljić Dejan, Gačić Petar, Mihajlović Sefan i Kovač Stefan.

Kapiten ekipe, Miloš Z. Nikolić, istakao je da je ponosan na svoje saigrače jer je ovaj turnir učinio da svi shvate da su prava ekipa.

– Takođe bih želeo da se zahvalim svojim saigračima, jer smo osvojili turnir i pokazali da smo prava ekipa. Karakter koji do sada nismo pokazivali ovoga puta jesmo jer smo osetili važnost turnira. Svaka utakmica je bila teška na svoj način. Prva je bila teška jer smo morali da se prilagodimo svemu, a samo prvoplasirana ekipa je išla u polufinale. Najteža utakmica je definitivno bila protiv Dinama, rano smo dali gol pa smo imali mnogo muke da sačuvamo rezultat, ali pokazali smo veliku želju i nismo dopustili da primimo gol, te smo sačuvali pobedu – reči su Miloša Nikolića.

Prisutnima se obratio i golman generacije rođene 1999. godine, Vladan Đekić.

– Hvala na čestitkama, a i ja bih čestitao momcima na pokazanom karakteru i na osvojenom turniru. Zaista smo delovali kao ekipa kako na terenu, tako i van njega. Za mene je najteža utakmica bila protiv Dinama. Kod njihove gol šanse sam se okliznuo i shvatio sam da ću ući u gol s lptom u rukama ukoliko je ne ispustim. Sve se dešavalo u delovima sekunde, i nadao sam se da ću postupiti dobro, i tako se ispostavilo – rekao je Đekić, prisećajući se situacije iz polufinalne utakmice kada je sa same gol linije izbacio loptu u polje.
Još jednom upućujemo čestitike našim mlađim kadetima, uz najlepše želje u nastavku njihove crveno-bele budućnosti.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama