Fudbal Fudbal/Vesti

Zvezda dobila od FSS-a licencu za igranje u Evropi

Autor: CZBG, izvor: mondo.rs

Igrači i navijači Crvene zvezde mogu da odahnu! Klub je izmirio sve dugove i moći će da nastupa na međunarodnoj sceni naredne sezone.

MONDU je u ponedeljak iz klupskog rukovodstva rečeno da su crveno-beli izmirili oko 10 miliona evra dugova za ovu sezonu, na osnovu čega je dobijena UEFA licenca.

Gotovo istovremeno sa ovom informacijom, na sajtu FS Srbije objavljeno je da je održana sednica Komisije za žalbe u postupku licenciranja klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, na kojoj su razmatrane žalbe, odnosno dokazi o ispunjenju svih kriterijuma: sportskih, infrastrukturnih, personalno – administrativnih, pravnih i finansijskih.

“Žalbe su podneli sledeći klubovi: FK Partizan, FK Crvena zvezda, FK Vojvodina i FK Novi Pazar. Žalbu je takođe podneo i FK Jagodina, međutim pre samog sastanka stiglo je obaveštenje FK Jagodina da odustaje od postupka liceciranja za takmičenja u organizaciji UEFA”, navodi se na sajtu FSS i dodaje:
“Zbog velike količine dostavljenog materijala, članovi Komisije za žalbe doneli su odluku da se deo prispelog materijala predgleda u toku sednice, a ostatak do srede 27. maja 2015, kada će biti donete i konačne odluke za klubove koji su podneli žalbe”.

Rok za prijavu klubova FS Srbije, koji su dobili licencu za učestvovanje u evropskim takmičenjima naredne sezone je petak, 29. maj.

Podsetimo, Zvezda je prošlog leta bila suspendovana od Evropske fudbalske unije, zbog čega uprkos osvojenoj tituli nije učestvovala u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

To je uslovilo raspad šampionskog tima, pa je u juče završenoj sezoni osvojeno drugo mesto, kojim su obezbeđene kvalifikacije za Ligu Evrope.

Veliki problem je rešen, ali sada predstoji potraga za trenerom i formiranje ekipe koja će imati kapacitet da se nadmeće sa rivalima na međunarodnoj sceni…

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama