Ватерполо Ватерполо/Вести

Intervju sa Savom Ranđelovićem: U Zvezdi sam proveo četiri predivne sezone

Autor: CZBG, izvor: http://vaterpolovesti.com

Crvena zvezda je sezonu završila bez trofeja. U decembru, u polufinalu Kupa Srbije, bolji je bio Radnički, a u Regionalnoj ligi crveno-beli su zauzeli osmo mesto, iako su u jednom trenutku bili blizu fajnal-fora. Na kraju, u domaćem prvenstvu nisu uspeli da se plasiraju u finale, iako su u odlučujućoj utakmici polufinalne serije, protiv Partizana, vodili sa 5:1 na Banjici.

I pored toga, kapiten crveno-belih, Sava Ranđelović zadovoljan je postignutim rezultatima u sezoni. On je u kratkom intervjuu za Vaterpolo vesti, rekao da je, ipak, moglo bolje, kako u Regionalnoj ligi, tako i u domaćem prvenstvu. Ranđelović je govorio i o reprezentativim obavezama, odnosno o Svetskoj ligi i Svetskom prvenstvu.

Mogu da kažem da sam zadovoljan rezultatima koje smo postilgi u sezoni. Sigurno je da smo mogli da je završimo mnogo uspešnije i bolje, ali opet smo pokazali tokom čitave sezone i iz utakmice u utakmicu, da smo neugodan rival i da možemo da igramo sa ekipama kao što su Jug, Primorje, Mladost, Radnički… Sigurno da nam je falilo i igranje u Evropi, gde bi stekli dodatno iskustvo, pošto je ova ekipa jako mlada i tek sastavljena bila – kazao je reprezentativni bek i nastavio:

Regionalnu ligu smo završili na osmom mestu, ali smo bili blizu fajna- fora. Smatram da smo u nekim utakmicama u grupi izgubili bitne bodove koji bi nam puno značili kasnije kada se pravila nova grupa. Što se našeg prvenstva tiče i polufinala sa Partizanom, napravili smo brejk u prvoj utakmici i imali smo sve u svojim rukama kada smo bili domaćini na Tašmajdanu. Imali priliku da uđemo u finale, ali nismo iskoristili, a u trećoj utakmici pri vođstvu od 5:1 smo se nesvesno opustili i dozvolili Partizanu da se vrati u igru i na krilima svojih navijača povede i dođe do finala. Ovom prilikom bih čestitao svojim drugarima iz Partizana titulu koju su zasluženo osvojili.

(Foto: Vojislav Petrović, Vaterpolo vesti)

Ranđeloviću je istekao ugovor sa Crvenom zvezdom, u kojoj je proveo četiri godine, a kako sada stvari stoje, nisu velike šanse da se saradnja nastavi.

Ovog leta mi ističe ugovor sa Zvezdom, u kojoj sam proveo četiri predivne sezone, osvojio sve što se moglo osvojiti, postao najbolji sportista Sportskog društva Crvena zvezda i stekao mnogo prijatelja i drugara za ceo život. Što se budućnosti tiče, za sada još uvek ništa ne znam, sve je moguće– rekao je Ranđelović, koji se osvrnuo i na obaveze koje ga očekuju sa reprezentacijom.

Ovog leta nas očekuje Svetska liga, koja nam je primarna. Branimo titulu iz Dubaia, a šampion ide direktno na Olimpijske igre. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da odbranimo titulu i obezbedimo mesto na OI. Tek posle toga ćemo razmišljati o Svetskom prvenstvu i spremati se za zlato. Očekivanja su mi velika, jer imamo šampionski tim i mislim da možemo da dođemo do željenih rezultata i ovog leta.

Bliži se ono najvažnije – fajnal siks Lige šampiona, koji će se od 29. do 31. maja održati u Barseloni. U Španiji neće biti naših klubova, ali će igrati dosta igrača iz Srbije. Ranđelović je rekao da je sve moguće, pošto se igra jedna utakmica, ali da dobre šanse imaju tri kluba.

Najveće šanse za osvajanje imaju Solnok, Pro Reko i Primorje, jer su u grupnoj fazi bili dosta ubedljiviji od drugih ekipa, ali to ne mora ništa da znači. Prošle godine Barseloneta nije važila za favorita, pa je osvojila Ligu šampiona. Igra se jedna utakmica, nema revanša i sve je moguće. Najviše bih voleo da osvoji jedan od klubova u kojem ima naših igrača – zaključio je Ranđelović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама