Фудбал Фудбал/Омладински погон

Zvezda najbolja na ”Turniru prijateljstva”, u finalu savladana i Vojvodina (video)

Autor:CZBG

Mladi fudbaleri Zvezde pokazali su klasu i na ovom veoma jakom turniru osvojili 1. mesto savladavši Vojvodinu sa 1:0. crveno – beli su bili mnogo bolji rival u ovom meču od Vojvodine, mada su prvi zapretili Novosađani u 3. minutu, kada je Zličić sjajno prošao po desnoj strani i ostavio loptu na ziceru Stanojeviću koji sa par metara uspeva ono teže – da prebaci prazan gol. Zvezda vrlo brzo preuzima inicijativu i uzvraćau 9. minutu kada nakon prodora Mihajlovića, lopta dolazi do Gačića koji je bio u vrlo dobroj poziciji, no šutira pored gola. U 13. minut beležimo još jednu dobru šansu za Mihajlovića, no njegov udarac brani golman Vojvodine. Dominirala ja Zvezda u tim momentima, u 21. minut pokušava Kovač vrlo dobrim udarcem sa oko 25 metara, no lopta je prohujala pored desne stative, potom je neprecizan i kapiten Nikolić u 23 minutu. Nastavlaju se napadi Zvezde, nakon prodora Terzića sa leve strane, lopta dolati do Tomaševića koji šutira pored gola. Vojvodina uzvraća u 26. minutu, kad je Zličić se Zličić sjajnim solo prodorom izborio za vrlo dobru šansu, no i njegov šut ide pored leve stative Đekićevog gola. U 30. minutu nakon prekida, Kovač pokušava glavom sa 6-7 metara, no lopta završava u naručju golmana Vojvodine.

U 2. poluvremenu videla se nešto tvrđa igra, sa dosta borbe na sredini terena, gde je Vojvodina pokušavala otvorenijom igrom da dođe do gola Zvezde, no osim nekoliko gužvi u šesnaestercu, nisu uspevali da stvroe pravu priliku za pogodak. Gol odluke postiže najbolji Zvezdin igrač, Stefan Mihajlović u 49. minutu. Vukmanović je centrirao sa desne strane, a Mihajlović je sjajno primio loptu, prevario štopere Vojvodine i rezantnim udarcem zatresao mrežu. Novosađani tada kreću na sve ili ništa, beležimo pokušaj Živkovića sa ivice šesnaesterca, no siguran je golman Zvezde Đekić. U 58. minutu nakon slobodnog udarca na nekih 40 metara od gola Vojvodine, kapiten Nikolić je centrirao, lopta vara golmana Vojvodine, no na njegovu sreću pogađa stativu. Solidnu priliku za Zvezdu beležimo u 60. minutu, Joveljić je sjajno prodro po levom boku, centrirao prizemnu loptu na prvu stativu, no šut Vudragovića ide pored gola. Mogao je da se u strelce upiše i rezervista Perić, no spetljao se u dobroj poziciji. Bila je to i poslednja prilika na utakmici. Zaslužena pobeda Zvezde koja je ne celom turniru igrala dobro i zasluženo osvojila 1. mesto. Čestitke i za trenera ove generacije Ognjena Koromana, koji je jako dobro pripremio svoju ekipu. Nagradu za najboljeg strelca turnira osvojio je napadač Zvezde Dejan Joveljića sa postignutih ukupno 4 gola.

Crvena zvezda – Vojvodina 1:0 (0:0), gledalaca: 1000. Strelac: Mihajlović (49)

Đekić – Gačić, Milunović, Rakić, Terzić – Puzić, M.Z.Nikolić, Kovač (Perić), Mihajlović (Vudragović) – Tomašević (Vukmanović), Joveljić.

[youtube id=”a-MuDmR-nsM&feature=youtu.be”]

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама