Košarka

Ostaje li Zvezda usamljena u borbi oko vlasničke strukture ABA lige? (Anketa)

Autor: CZBG

Iako je sezona u ABA ligi završena, strasti se sve više uzburkavaju. Naime, na red je došlo pitanje oko vlasničke strukture. Svi su bili za promene, ali svi izgleda nisu zadovoljni kako se stvari menjaju. Najglasnija u tome je Crvena zvezda koja je izgleda ostala sama na jednoj, dok su (kako sada stvari stoje) svi ostali na drugoj strani.

Gospodin Nebojša Čović je pre neki dan rekao za medije, kako je nedavno u Beogradu postignut dogovor oko toga da klubovi budu 100% vlasnici ABA lige. Tačnije, privatna lica (osnivači lige: Lisac, Bilić, Lorbek, Sagadin, Milićević i Radić) ne bi trebala ili ne bi smela da imaju nikakvo vlasništvo nad ligom.

Međutim, po onome što pišu neki portali (kao npr. Mondo) izgleda da stvari nisu takve kakvim ih je predstavio Nebojaša Čović, ili možda pak druga strana ne govori istinu zbog sebi znanih razloga. Sve u svemu, ne čudi nas što se na toj drugoj strani nalaze naše komšije jer oni će se teško složiti sa nama čak i kada su stvari u njihovom interesu. Veći je problem što su, po pisanju tih portala, svi ostali klubovi na drugoj strani.

Evo šta je o novonastaloj situaciji rekao i gospodin Đilas:

“Nalazimo se u prilično delikatnoj situaciji, jer su klubovi ABA i po novom sporazumu transformacija vlasnici ‘samo’ 80 odsto lige. Ne smemo da se igramo sa FIBA upozorenjima, u kojima se eksplicitno zahteva stoprocentno klupsko vlasništvo, inače liga neće biti priznata, a savezima, čiji klubovi učestvuju u takvoj formi takmičenja, prete reprezentativne sankcije, neposredno posle predstojećeg seniorskog Evropskog prvenstva”.

Da li to znači da Zvezda ostaje usamljena u ovoj borbi i da li to može da ima posljedice po naš klub na sportskom planu, ostaje nam da vidimo. Uglavnom, bićemo ili pukovnici ili pokojnici.

Za kraj, uredništvo našeg sajta pokušalo je da stupi u kontakt sa gospodinom Čovićem, ali za sada nismo dobili odgovor na neka postavljena pitanja (ukoliko dobijemo odgovore, odmah ćemo ih objaviti).

Kakvo je vaše mišljenje? Da li Zvezda treba da se principjelno drži svojih stavova i da li to na naš klub može ostaviti dugoročne posledice?

Sorry, there are no polls available at the moment.

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama